Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sanirati majdan u nikšićkom selu Lukovo

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 10.05.2023. u 18:25
Devastirani stari majdan u nikšićkom selu Lukovo zaslužuje rekultivaciju i sanaciju, poručuju predstavnici NVO sektora, lokalne samouprave i Turističke organizacije grada pod Trebjesom. U okviru projekta pod nazivom „Za zeleni majdan-vratimo dug prirodi“, predložili su mjere koji je neophodno preduzeti, za šta je potrebna podrška nadležnih državnih institucija.

Kako bi skrenuli pažnju građana i nadležnih o značaju i potencijalu starog majdana, koji je nemarom pretvoren u divlju deponiju, kako kaže Duško Marković iz NVO „Medija tim“ realizovano je niz projektnih aktivnosti.

Izdvaja ekološke radionice i tribine, kao i akcije čišćenja i pošumljavanja.

Formirana je i Radna grupa predstavnika nvo sektora i lokalne samouprave. Boro Vuković iz Sekretarijat za zaštitu životne sredine kaže da je pripremljena studiju i set mjera biološke i tehničke rekultivacije majdana, kao i sancije puta koji je u lošem stanju.

Rekultivacija majdana u selu Lukovo od velikog je značaja i za turističku ponudu grada pod Trebjesom, smatra direktor Turističke organizacije Mitar Barać. Dodaje i da je sanacija puta, koji vodi i do Turističkog kompleksa Vučje, prijeko potrebna na šta godinama ukazuju turistički poslenici.

Projektni patneri nadaju se da će nadležne državne institucije imati sluha, i da će se krenuti u realizaciju preporuka Radne grupe, na zadovoljstvo mještana Lukova, opštine Nikšić i turističke privrede.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci