Šapurić oslobođen optužbe da je vrijeđao Simović Zvicer

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 21.09.2022. u 14:54
Sudija Prekršajnog suda u Nikšiću Milena Vračar oslobodila je krivice fotoreportera „Dana“ Željka Šapurića da je prekršio Zakon o javnom redu i miru. Policija je protiv Šapurića pokrenula prekršajni postupak zbog „drskog i naročito uvredljivog ponašanja“ prema predsjednici Sudskog savjeta Vesni Simović Zvicer.

Ona je juna 2021. godine prijavila policiji u Nikšiću da ju je NN lice vrijeđalo i napalo ispred kafića „Lenoks“, a prije toga kao napadača na svom fejsbuk profilu javno je označila  Šapurića, što su prenijeli crnogorski mediji. Policija je prijavu protiv Šapurića podnijela na osnovu izjave Dajane Simović Vujović, koja je bratanična oštećene. Simović Vujović je na današnjem ročištu, međutim, istakla da lično nije čula niti vidjela da je Šapurić vrijeđao Simović Zvicer već da joj je to rekla „druga osoba“.

“Šapurića ne poznajem, ali ga poznaje osoba koja mi je to rekla, a koja nije htjela da bude svjedok i ne želim da je imenujem. Te njene riječi sam prenijela tetki (Simović Zvicer). Jedino ja treba da se izvinim Šapuriću, a i tetki što sam prenijele riječi druge osobe zbog čega je došlo do ovog postupka”, kazala je ona.

U završnoj riječi Simović Zvicer je istakla da, imajući u vidu izjavu svjedoka kojeg je ona predložila, misleći na Simović Vujović, predlaže da se Šapurić oslobodi odgovornosti. Predstavnik policije Marko Dacić rekao je da odluku  o odgovornosti okrivljenog ostavlja sudu na ocjenu.

“Desilo se ono što sam govorio čitavo ovo vrijeme, nisam kriv i sud je presudio u moju korist. Ipak, u mom rodnom gradu sam osramoćen jer sam označen kao nasilnik. Nisam takav čovjek i to moji sugrađani znaju”, rekao je Šapurić.

Izvor: Dan

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Gotovo 300 pacijenata dnevno posjeti jednu od privatnih klinika u Crnoj Gori. Tako ne iznenađuje podatak da je jedan lanac klinika i laboratorija samo prošle godine prihodovao više od 3 miliona eura. Kod privatnika se, kako poručuju ljekari najviše liječe građani s primorja i iz centralnog dijela države. Oni koji su prinuđeni da plaćaju te usluge poručuju da za zdravlje ništa nije skupo.
  Skupština Crne Gore usvojila je danas predloženi rebalans budžeta. Podršku tom predlogu dao je 41 poslanik, jedan je bio protiv a 13 je bilo uzdržano. Većinom glasova, usvojena je i odluka o zaduženju za 2022. godinu.
  Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.