Savić saslušan, većina zaposlenih u sudu prošla poligraf

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 15.09.2023. u 18:14
Predsjednik Višeg suda u Podgorici Boris Savić saslušan je u Osnovnom državnom tužilaštvu povodom tunela ispod zgrade Višeg suda koji vodi do depoa te instuticije, gdje je ponovio na koji način je tunel otkriven i kakvo je stanje u sudskom depou. Savić je kazao da je većina zaposlenih prošla poligrafsko ispitivanje, da se on takvom ispitivanju ne protivi ali da treba imati u vidu validnost takvih dokaza na sudu, jer oni više služe da se usmjeri istraga.

Savić je prilikom dolaska u sud na saslušanje izbjegao novinare i ušao kroz sporedan ulaz.

Rukovodilac ODT-a tužilac Duško Milanović kazao je juče da je ODT povodom obijanja depoa Višeg suda u Podgorici, obavilo je uviđaj a tom prilikom su izuzeti tragovi sa lica mjesta koji su upućeni na odgovarajuća vještačenja, a, kako je kazao izuzeti su i video nadzori.

Podsjetimo, da je depo Višeg suda u Podgorici, obijen javnost je saznala 11. septembra.

Dosadašnjim popisom predmeta u depou Višeg suda u Podgorici utvrđeno je da nedostaje određena količina oružja, te da se radi o predmetima koji su većinom pravosnažno okončani, dok je mali broj onih predmeta koji su u radu, kazala je za TVCG sutkinja Višeg suda Vesna Kovačević.

Policija je pronašla kombi za koji postoji sumnja da su ga koristili osumnjičeni za obijanje depoa u Višem sudu u Podgorici, a kombi je pronađen na teritoriji Podgorice.

Šest osoba osumnjičenih za kopanje tunela od privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa Višeg suda nijesu iz Republike Albanije, rekao je Portalu RTCG izvor iz bezbjednosnog sektora.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.