Šavničanin protestuje jer ne može da koristi svoju šumu

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 11.10.2023. u 18:40
Milutin Memedović, mještanin šavničkog sela Bijela, od jutros sa osamedesetsedmogodišnjom majkom protestuje u kancelariji PJ Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, u Šavniku.

Memedović se odlučio na taj korak nakon što jutros nije mogao dobiti potpisanu potvrdu rukovodioca te podrušne jedinice da preveze drva koja je posjekao u svojoj šumi, a za šta je prethodno dobio uredno odobrenje.

Problem je nasato jer od 1. oktobra ta područna jedinica nema rukovodicoa pošto je dosadašnji prešao na drugo radno mjesto.

Memedović za portal RTCG kaže da je šumu, koja je doznačena 3-4. oktobra, posjekao, dotjerao na put, uplatio taksu za prevoz, ali sada nema čovjeka koji može da potpiše rješenje.

“Nijesam ja kriv što šefa, koji je raskinuo ugovor i prešao na drugo radno mjesto nema od 1. oktobra. Međutim pitam se, ako šefa nema od 1.oktobra, kako to da mi je šuma doznačena nekoliko dana kasnije. Znači li to da ću ja morati da stražarim drva da ih neko ne odnese dok to rješenje ne stigne? Iz ovih prostorija majka i ja nećemo izaći dok rješenje ne bude potpisano ili dok nas policija ne izbaci“, jasan je Memedović.

Zaključuje da pod ovakvim okolnostima svaki stanovnik Šavnika koji ima doznačena stabla u privatnoj šumi ista ne može da preveze jer bez odgovarajućeg rješenja i potpisa to bi se smatralo krađom drva za šta se krivično odgovara.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima portal RTCG odgovorili su da će direktor te državne kompanije u najkraćem roku, a najkasnije u narednih deset dana imenovati novo lice za rukovodioca Područne jedinice Šavnik, čime će se, kako stoji u saopštenju, sve poslovne aktivnosti u ovoj područnoj jedinici obavljati bez problema.

“Nema potrebe da stanovnici Šavnika strahuju da će imati bilo kakavih problema sa sopstvenom šumom i njenim korišćenjem. Žao nam je što gospodin Memedović zbog tehničke stvari, a to je potpis rukovodioca ove područne jedinice, treba da sačeka nekoliko dana kako bi izvukao drva, ali molimo za strpljenje i poštovanje zakonskih procedura i propisa, jer će veoma brzo ta situacija biti riješena”, navode iz Uprave za gazdovanje šumama.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).