Šavnik: Osam krivičnih prijava protiv 14 osoba

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 24.10.2022. u 12:17
Sa aspekta lične i imovinske sigurnosti građana, izborni dan u 14 opština u kojima su juče održani lokalni izbori protekao je bez narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i vršenja krivičnih djela protiv života i imovine, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Upravi policije je tokom izbornog dana, shodno trenutnim podacima, prijavljeno 49 događaja u različitim opštinama u kojima su se održavali lokalni izbori, a koji su se odnosili na dešavanja u vezi sa izborima.

“Najviše prijava je zabilježeno u Šavniku – 14 i Bijelom Polju – 11. Na drugoj strani, policiji u Zeti, Plužinama i Žabljaku nisu prijavljivani događaji u vezi sa jučerašnjim lokalnim izborima. Policijski službenici su postupali u odnosu na sve prijavljene slučajeve, a sa događajima za koje su postojali osnovi sumnje da ima elemenata krivičnih djela upoznati su i nadležni tužioci”, navodi se u saopštenju UP.

S tim u vezi, policija je u Šavniku podnijela osam krivičnih prijava protiv 14 osoba (sedam krivičnih djela povreda prava glasanja i jedno krivično djelo sprječavanje održavanja glasanja), a u toku su i mjere i radnje sa nadležnim tužilaštvom u odnosu na jedan predmet.

Takođe, policija je u Baru, Kolašinu i Plavu u vezi tri događaja podnijela tri prekršajne prijave protiv tri osobe.

“Uprava policije je u cilju obezbjeđenja stabilnog javnog reda i mira i nesmetanog odbijanja izbornog procesa, u skladu sa zakonom i ovlašćenjima u 14 opština, prije, tokom i nakon izbornog dana, shodno planu aktivnosti redovno i vanredno angažovala 878 policijskih službenika iz svih operativnih struktura. Policijski službenici će i dalje postupati po eventualnim prijavama građana, preduzimati shodne mjere i radnje, samostalno i u saradnji sa nadležnim tužiocima”, dodaju.

Policija se zahvaljuje građanima, kao i akterima društveno – političkog života koji su svojim aktivnostima doprinijeli da izborni dan protekne mirno i bezbjedno.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
  Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.