Šćekić: Očekujem da ćemo već 1. januara imati stomatologe u školama

Vlada Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 20.07.2023. u 11:39
Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić kazao je da će se novim predloženim zakonom o zdravstvenoj zaštiti obezbijediti kvalitetna zdravstvena zaštita. Istakao je da se nada da ćemo već 1. januara imati stomatologiju, odnosno javno zdravstvo u školama.

“Ovaj zakon ima značajan vid novina. Najznačajnije je nešto što je rijetko koji zakon imao a to je transparentnost, najveći stepen transparentnosti je prisutan”, poručio je Šćekić.

On je kazao da je u toku tender za rekonstrukciju opremu i kupovinu opreme u 59 ordinacija širom Crne Gore, školama i u par nekih domova zdravlja.

“Nadam se da ćemo do kraja godine zatvoriti ovaj krug i da ćemo već 1. januara imati stomatologiju, odnosno javno zdravstvo u školama i da će naša djeca imati kvalitetnu zdravstvenu zaštitu”, istakao je Šćekić.

Istakao je da je novina poglavlje koje se tiče digitalnog zdravstva.

“Nemamo dobro praćenje stanja naših pacijenata i smatram da će ovo riješti veliki problem sa kojim se sada susrijećemo”, istakao je Šćekić.

“Usklađenost mišljenja je na visokom nivou, zakon je na najbolji način zaokružen, uvijek će imati onih kojima nešto smeta ali nama je interes građana i pacijenata prioritet”, istakao je Šćekić.

On je kazao da je preventivna zdravstvena zaštita nešto što je duži niz zapostavljeno, te da je oralno zdravlje građana ugrožena upravo zbog izostanka preventivne zdravstvene zaštite.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
  Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).