SICG: Održana škola za izviđačke vođe

13578605_10205301454216197_1564366503_n
SICG
  • Autor onogost.me
  • 04.07.2016. u 14:27

Savez izviđača Crne Gore (SICG) organizovao je u Kotoru sedmodnevnu školu za izviđačke vođe, na kojoj su učestvovala i četiri izviđačka odreda iz Nikšića,OI Dragan Gigo Cerović, OI Ratko Žarić, OI Straševina i SČ Grahovo. 

’’Škola je  namijenjena izviđačima od 16 do 18 godina. Više od 30 učesnika imalo je priliku da od 25. juna do 3. Jula polaže i stiče znanja za izviđačkog vođu – vodnika’’, navode iz SICG-a.

Predavači na izviđačkoj školi bili su instruktori iz svih regionalnih saveza, predstavnici Evropskog skautskog regiona, kao i predstavnici više nevladinih organizacija (NVO) iz Crne Gore.

’’Kumunikacija, liderstvo, timski rad, osnovi skautizma, rukovođenje vodom, topografija, digitalni marketing, primjeri dobrih društveno korisnih aktivnosti su samo jedan dio tema škole. Na direktan i vrlo precizan način svi učesnici Vodne škole imali su mogućnost da unaprijede i upotpune svoje znanje’’, saopštili su ciljeve manifestacije, koja je organizovana u sklopu projekta „Steps to better Scouting“, a koju je finnasirala izviđačka fondacija „Messengers of Peace“.

’’Jedna od najljepših izviđačkih aktivnosti na kojima sam učestvovao, stečeno znanje će mi pomoći da na najbolji način pokrenem mlade ljude iz Podgorice da se okrenu zdravom životu’’, rekao je svoje utiske predstavnik OI ’’Podgorica ’’, Luka Pejović.

Ovo je bila četvrta izviđačka škola u posljednjih šest godina, a rukovodili su načelnici/ce  SICG: Peko Vukadinović, Dušan Masoničić, Borislav Jovović, Jovana Božović, Milorad Ćetković, Milica Radonjić i Nikola Durutović.
’’Ulaganje u mlade ljude je najveći prioritet naše organizacije, stečeno znanje i dodatna motivacija biće pokretač rada svih jedinica Saveza što će na najbolji mogući način uticati da se mladi ljudi priključe našem pokretu. Ova vodna škola je samo počet ak za sve učesnike, jer već od sepembra čekaju ih razne aktivnosti na lokalnom nivou’’, istakao je po završetku načelnik Peko Vukadinović.

Predstavnici svih izviđačkih jedinica Saveza izviđača Crne Gore uzeli su učešće u pomenutoj školi, kako bi na adekvatan i pravilan način u svojim odredima implementirali program Saveza izviđača Crne Gore. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.