SICG: Preko 550 učesnika u trećem kolu izviđačke Lige

fotografije_22
SiCG
  • Autor onogost.me
  • 29.05.2016. u 15:12

U Podgorici je održano treće kolo izviđačke Lige, koje je okupilo više od 550 učesnika, raspoređenih u najboljim ekipama iz cijele zemlje.

„Nakon drugog kola u Tivtu (320 učesnika) i trećeg u Herceg Novom (322 učesnika), izviđači su pokazali svoje znanje, vještinu i pobjednički duh u glavnom gradu. Oni su se uz pomoć topografske karte kretali i savladavali zadatke iz orjentacije, signalizacije, šatorizacije, topografije, opšteg znanja kao i stazu dugu 22 kilometra“, navodi se u saopštenju Saveza izviđača Crne Gore (SICG).

Cilj ove aktivnosti je, dodaju iz SICG, takmičenje u izviđačkim disciplinama, da bi se kod mladih ljudi razvio timski duh i liderstvo.

U trećem kolu učestvovale su tri jedinice iz Nikšića i to OI ”Dragan Cerović Gigo”, OI ”Ratko Žarić” i Samostalna četa “Grahovo”.

Oni su se svečano postrojili sa jedinicama iz Podgorice, Rožaja, Cetinja, Bara, Kotora, Tivta, Herceg Novog kod OŠ Musa Burzan, odakle su krenuli prema Trgu nezavisnosti, gdje su formirali izviđačko srce i poslali čestitku svim izviđačima povodom 60 godina postojanja Saveza izviđača Crne Gore. 

„Izviđačka Liga je za mene nešto sjajno, u mnogim disciplinama jačamo svoju ličnost, razvijamo timski duh i radimo prave stvari cijeneći istinske vrijednosti života. Ekipa je, tih godinu dana koliko traje takmičenje, porodica, a fer plej je ono osnovno u ovom takmičenju. Svima onima koji vole prirodu, avanturu, adrenalin, šator i kampovanje, šaljem poziv da nam se priključe, jer za svakog ima nešto u našoj organizaciji“, kaže izviđač Nikola Lagator iz Odreda izviđača „Gojko Kruška“ sa Cetinja.

 Naredno kolo Lige održaće se u Rožajama, a organizatori obećavaju dobru i uzbudljivu stazu.

”Odlukom Starješinstva SICG medicinska radnica Mirjana Celić Bakić iz Berana dobitnik je priznanja „Izviđačko srce“ za najhumanijii gest u protekloj godini. Ovim želimo da pošaljemo jasnu poruku i poklonimo mali znak pažnje onim osobama, koje ne mareći za svoj život pomažu drugim ugroženim osobama”, dodaje se u saopštenju SICG i zahvaljuje Upravi policije – CB Podgorica, Ministarstvu prosvjete, Glavnom gradu i OŠ ”Musa Burzan” na logističkoj i tehničkoj podršci.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po suvim putevima, mjestimično je smanjena vidljivost, a mogući su sitniji odroni, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).