Simboličnom sadnjom Kerber, Parampaščad i Bad Copy počeli pošumljavanje prostora iza brane

sadnice_2
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2018. u 10:31

Party bus koji čine članovi bendova Kerber, Parampaščad i Bad Copy danas je posjetio festivalski prostor Lake fest-a, gdje su simboličnim sađenjem jedne sadnice ozvaničili početak akcije pošumljavanja prostora iza brane na Krupcu.

„Mi sa našim projektom Party bus odlučili smo da prije polaska na destinacije Plužine, Bar i Podgoricu, obiđemo mjesto koje je, čini nam se, krucijalno za crnogorsku festivalsku razglednicu. To su ove topole kraj Kupačkog jezera. Radimo ono što smo na razne načine radili prethodnih godina, nekad je to čišćenje, nekad je neka druga akcija. Ove godine, kao i prošle, simbolično smo posadili jednu sadnicu. Drago nam je da je Opština Nikšić usvojila plan za revitalizaciju ovog prostora i da će prostor oko jezera uskoro biti obnovljen“, kazao je direktor Lake fest-a Peđa Zečević.

Kako objašnjava, cilj im je da skrenu pažnju javnosti koja je, kako navodi, manje-više upoznata sa svim dešavanjima vezano za uništenje topola na Krupačkom jezeru, ali prije svega, da još jednom skrenu pažnju nadležnim institucijama, prvenstveno Opštini Nikšić i Elektroprivredi Crne Gore.

Gale iz Kerbera istakao je da mu je drago što je ponovo u Nikšiću i što je dio Party bus-a.

„Nadam se da će ova sadnica dočekati mnoge generacije. Prostor treba da se njeguje jer je Lake fest jedan od najboljih festivala u Crnoj Gori na kojima smo do sada nastupali, ovo je ponos grada i zaslužuje uključenost svih“, istakao je popularni Gale.

Aleksandar Perović, direktor NVO Ozon, organizacije koje godinama ukazuje na potrebu revitalizacije jednog od najljepših nikšićkih izletišta i ove godine je dio akcije.

„Simboličnom sadnjom po jednog drveta svake godine ukazujemo na potrebu unapređenja jednog od najljepših prirodnih potencijala našeg grada. Ističem da, zavisno od vrste sadnice, samo jedno drvo proizvede dovoljno kiseonika za dnevnu upotrebu svih putnika u ovom autobusu, tako da smo na samom startu smanjili svoj ekološki otisak“, rekao je Perović.

Osim sadnice drveta ekološkom karakteru Party bus-u doprinosi i kampanja „Svaka limenka se računa“, koja u fokusu ima reciklažu limenki.

Party bus se održava danas, sjutra i preksjutra, a prvi grad u kojem će izvođači nastupiti je Plužine zatim Bar i na kraju Podgorica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.