Sindikat prosvjete: Iduće sedmice očekujemo odgovor o povećanju plata

skolaaa_nasa_slika
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 05.10.2022. u 10:59
Predsjednik Sindikata prosvjete Radomir Božović kazao je da iduće sedmice prosvjetni radnici očekuju konačni odgovor ministarstava prosvjete i finansija o traženom povećanju plata od 45 odsto. Oni zahtijevaju da povećanje bude od 1. januara naredne godine. Ukoliko ponuda bude ispod minimuma, iskorstiće druge modele sindikalnog djelovanja.

Još traju pregovori Ministarstvom prosvjete u vezi sa platama koje traže prosvjetari.

“Dok traju pregovori situacija nije završena. Tek onog trena kad dobijemo, a još nismo dobili konačnu ponudu, očekujemo je iduće sedmice. Tada očekujemo sastanak sa ministrima finansija i prosvjete, da nam kažu šta može i kako može”, kazao je Božović.

Kada dobiju ponudu, Sindikat će se izjasniti na Izvršnom i Glavnom odboru.

“Ako procijenimo da je to ispod minimuma i dostojanstva prosvjetnog radnika, mi ćemo se obratiti javnosti i predložiti druge modele sindikalnog djelovanja. Ako bude ponuda prihvatljiva, Glavni odbor će se izjasniti”, istakao je on.

Istakao je da u zahtjevu za povećanje plata stoji da 45 odsto veće plate počnu od prvog januara.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.