Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sjutra fudbalska utakmica za uređenje Šetališta Vita Nikolića

setaliste
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.12.2016. u 10:10

Nevladina organizacija „Naša budućnost“ sjutra organizuje fudbalsku utakmicu između ekipe koju će činiti predstavnici devet nikšićkih lokala i ekipe volontera te NVO, a sav prihod namijenjen je nastavku akcije uređenja Šetališta Vita Nikolića.

Manifestacija pod nazivom ”Igrom za Vitovo Šetalište” održaće se u Sportskom centru.

„Utakmica će se odigrati sjutra sa početkom u 17.30h. Pored utakmice, program će upotpuniti Plesni studio Royal sa svojim koreografijama, a spremili smo i gosta iznenađenja. Cijenu uaznice smo simbolično odredili na minimum – jedan euro. To će biti doprinos građanaki i građana Nikšića za ugodniji boravak i ljepši izgled Vitovog Šetališta’’, saopštili su iz NVO „Naša budućnost“.

Uređenje parka koštaće 4.500 eura, a polovinu te sume obezbijediće pomenuta NVO.

„Projekat uređenja parka uradio je pejzažni arhitekta i ukupna vrijednost izgradnje parka koštaće 4.500 eura od čega smo sakupili pola iznosa, a drugu polovinu će donirati Fond za aktivno građanstvo. Izgradnja parka planirana je u martu 2017. godine, kada se očekuje i realizacija tog projekta’’,  najavljuju iz NVO „Naša budućnost“.

Ova akcija održava se u okviru programa „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“, koji je podržan od Fonda za aktivno građanstvo kroz program De facto Active, a finansiran od Evropske unije (EU) posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Program „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ traje do juna 2017. godine, a aktivnosti su usmjerene na osnaživanje mladih kroz edukacije iz oblasti volonterskog menadžmenta.

„Cilj programa „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ je da se mladi motivišu za volonterski rad i aktivno učestvuju u rješavanju problema zajednice, kao i da se promoviše filantropija i da se podstaknu preduzeća i pojedinci da podržavaju akcije bilo finansijski, u robama, uslugama, znanjima ili vještinama koje su za opšte dobro zajednice“, objasnili su iz NVO „Naša budućnost“.

Kroz program 25 mladih je prošlo obuke za fundraising u okviru kojih su osmislili konkretne aktivnosti kako na što efikasniji način prikupiti novac za nasatavak uređenja Šetališta Vita Nikolića.

„Tako, obilježili smo Međunarodni dan volontera, 5. decembar, organizujući turnir u pikadu u caffe-u Peron i tom prilikom od pojedinaca prikupili 104,60 eura, a 10 eura je uplaćeno na žiro račun kao doancija dva sugrađanina’’, stoji dalje u saopštenju povodom prikupljanja sredstava za uređenje Šetališta.

Do sada, „Razvoj volonterskog servisa u Nikšiću“ novčano su podržali: Montenomax, Pivara Trebjesa, Propaganda bar, Opština Nikšić, Auto škola Filip, Mehanizacija i programat, Enigma company, Popović d.o.o. Caffe Atrium, Caffe Pasaž, Picerija Garfild, Caffe Floyd, Caffe Pasend, Caffe MoKador, Lounge bar Jerry, kao i građanke i građani Nikšića.

Program u robama i uslugama podržali su: L gradnja, Caffe Peron, JP Sportski centar Nikšić i Lux taxi.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).