Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sjutra otvaranje biciklističke rute u Župi

NVO Župa u srcu
 • Autor onogost.me
 • 07.06.2024. u 11:23
U Župi će sjutra biti svečano otvorena kulturno-istorijsko-biciklistička ruta “Župa” koja je nastala kao reziltat saradnje nevladinih organizacija Župa u srcu i Mreža za ruralni razvoj.

''Aktivnost je nastala sa željom da doprinese razvoju turizma i očuvanju kulturno-istorijske baštine Župe i opštine Nikšić. U ovoj aktivnosti urađena je biciklistička mapa na Komootu koja će privući strane turiste za koje se očekuje da će najviše i koristiti ovu mapu namijenjenu isključivo biciklistima'', navodi se na sajtu zupa.today.

Korisnici ove biciklističke rute imaće priliku da upoznaju kulturno-istorijske znamenitosti ovog kraja, koje su nalaze duž staze.

''Urađene su pojedinačne mape svake od 10 kulturno-istorijski značajnih lokaliteta koji su se našli na ovoj biciklističkoj ruti. Za svaki od lokaliteta urađen je i posebni video koji će služiti daljoj promociji, a sve ovo je integrisano sa sajtom zupa.today tako da će zainteresovani moći da vide sve o lokalitetima i samoj biciklističkoj ruti'', pojašnjavaju iz ovih organizacija.

Svečano otvaranje biciklističke rute zakazano je ispred zgrade Doma u Carinama  (lokacija: https://maps.app.goo.gl/m2YMNvFXbfn9k1hh9), sa početkom u 10 časova, a u 9.30 časova počeće registracija učesnika.

Ova aktivnost realizuje se u okviru regionalnog projekta “Ojačano umrežavanje na Zapadnom Balkanu za socio-ekonomski razvoj ruralnih područja (SEDRA II)”, koji finansira GIZ.

Izvor: zupa.today

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.