Škole uskoro dobijaju asistente za sprečavanje vandalizma

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 06.09.2023. u 09:05
Škole u Crnoj Gori uskoro će dobiti asistente koji će osoblju pomagati u sprečavanju nasilja i vandalizma.

Kako je objavljeno u dokumentu na sajtu Vlade Crne Gore, asistenti će se obučavati u Policijskoj akademiji u Danilovgradu i obuka će trajati 35 dana.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti do 29. septembra, a obuke će početi 2. oktobra.

Ukupan broj polaznika u programu treba da bude 20.

Kandidati moraju da imaju položen ispit za upravljanje vozilima “B“ kategorije, uvjerenje o crnogorskom državljanstvu i dokaz o psihofizičkoj i zdravstvenoj sposobnosti.

Kandidatu moraju priložiti i dokaze da nijesu pravosnažno osuđeni na kaznu zatvora za krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, odnosno da za takvo krivično djelo protiv njih nije pokrenut krivični postupak, dokaz da nisu kažnjavani za prekršaj sa elementima nasilja za koji je propisana kazna zatvora, odnosno da za takav prekršaj nije pokrenut postupak, kao i da nije izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti.

Aplikacioni obrazac za prijavu na ovaj program obuke može se naći na sajtu Policijske akademije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Centralna univerzitetska biblioteka (CUB) Univerziteta Crne Gore obilježiće i ove godine Nacionalni dan podizanja svijesti o bibliotekama, 5. oktobar, i to centralnim programom pod nazivom Biblioteke za studente koji će se održati u dvadeset narodnih biblioteka u Crnoj Gori, kao i organizacijom javne tribine pod nazivom Biblioteke u 21. vijeku: između nostalgije i evolucije.
  Na zadovoljstvo brojnih učesnika iz Crne Gore i regiona uspješno je okončan još jedan jesenji Džip reli Montenegro trophy, a riječ je o turističko-sportskoj manifestaciji koja živi od 1999.godine s ciljem da promoviše malo poznate, a najljepše predjele Crne Gore, pogotovo na sjeveru.