Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Školska godina počinje 1. septembra

skola_mileva_lajovic_lalatovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2016. u 12:03

Nastavna godina počeće 1. septembra, a završava se 13. juna iduće godine, predviđeno je Školskim kalendarom za 2016/2017, koji je donijelo Ministarstvo prosvjete. 

Obrazovno-vaspitni rad se organizuje u četiri klasifikaciona perioda, tako da prvi počinje 1. septembra, a završiće se 28. oktobra.

Drugi klasifikacioni period je od 2. novembra do 30. decembra.

Treći klasifikacioni period počinje 23. januara, a završiće se 31. marta 2017. godine, dok će četvrti klasifikacioni period trajati od 3. aprila do 13. juna naredne godine.

Četvrti klasifikacioni period za učenike završnog razreda počeće 3. aprila, a završiće se 19. maja.

Prema kalendaru zimski raspust počeće 31. decembra, a završiće se 22. januara iduće godine, dok će ljetnji raspust početi 14. juna, a završiće se 31. avgusta 2017. godine.

Kalendarom je, između prvog i drugog klasifikacionog perioda, planiran odmor za učenike u trajanju od dva dana, 31. oktobra i 1. novembra.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.