Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Slabiji zemljotres kod Mojkovca

ZHMS
 • Autor onogost.me
 • 02.06.2024. u 12:44
Zemljotres je danas u 11:04 časa pogodio Crnu Goru.

"Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 11:04 časa registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 21 km sjeverozapadno od Mojkovca", navode iz zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3.3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od V stepeni Merkalijeve skale (MCS).

"Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 13 km", navode iz ZHMCG.

Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres, kako navode iz ZHMCG, nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

Izvor: cdm.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Crna Gora je ispunila standarde Istanbulske konvencije kada je riječ o smještajnim kapacitetima u skloništima za žrtve porodičnog nasilja, piše u dokumentu „Prijedlog I Priloga Izvještaju Evropske komisije o Crnoj Gori 2024“, koji se odnosi na period od 15. aprila 2023. do 1. aprila 2024.
  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.