SPC organizovala nalaganje badnjaka kod Sabornog hrama

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 06.01.2023. u 20:16
U organizaciji Eparhije budimljansko-nikšićke badnjak je večeras od 19h nalagan kod Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog.

Kako je kazao sveštenik Nikola Marojević, za hrišćane ovo je praznik ljubavi Božije.

“Ovaj praznik nas prije svega poziva na slogu i zajedništvo, i u porodici, i u crkvi, i u društvenoj zajednici. Srpski narod je odasvud pritiješnjen željama moćnika, koji bi da nam pomognu u rješavanju problema koje nameće život. Ograničena sloboda koja vam se nudi nas udaljava od života i pravde. Zato se držimo jedne drugih birajmo sunce koje obasjava božanski put. Samo put boga čovjeka Hrista vodi u život vječni”, naveo je on.

Zatim je dodao da ovo možda nije najbolje mjesto za ono što će kazati, ali da se riječ se ni ovog puta ne da vezati.

“Čovjek koji sluša glasove spolja nema autonomiju u odlučivanju, gubi duševni mir i ravnotežu duha. Osluškujmo unutrašnji glas naše duše, u njemu odzvanja volja naroda jer je carstvo božije unutra u nama. Uzalud su sve većine kad nisi na pravom putu. U pogrešnom vozu svi vagoni su pogrešni. Ovaj narod se oslobodio poluvjekovnog ropstva, ali se nije oslobodio svojih slabosti”, dodao je on i poručio da “nam je danas najpotrebnija sloga i bratsko izmirenje”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci