Specijalna Olimpijada Nikšić organizovala seminar za trenere

94649
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.07.2018. u 06:46

SRD Specijalna Olimpijada Nikšić, uz podršku Centra za edukaciju trenera FSCG, realizovala je seminar edukacije trenera SRD Specijalne Olimpijade Nikšić.

Nakon uvodnih riječi Nika Raičkovića i prezentacije Centra za edukaciju trenera FSCG – sticanje zvanja u fudbalu, učesnici seminara su pogledali film o fudbalu, u kome se govori o razvoju igrača i viziji fudbala nekad, gdje je dominirao tzv. ulični fudbal i ovog sad, kada je ekonomski faktor dominantan.

Predavač Radoje Novović održao je predavanje na temu „Trener vođa – trener pedagog“, u kome se osvrnuo na važnost koju ima ličnost trenera, racionalni autiritet, odnos trenera prema igračima, tj.činjenici da uspješan trener mora biti dobar pedagog.

„ Uspješnosti seminara doprinijeli su zainteresovani učesnici, zahvaljujući kojima je ostvaren interaktivni rad. Svi učesnici dobili su sertifikate za uspješno završen seminar od 10 časova specifičnog programa Specijalne Olimpijade u organizaciji FSCG. Održani seminar predstavlja osnovu za nastavak saradnje u edukaciji trenera“, navode iz Specijalne Olipijade Nikšić.

Seminar je odrzan uz pomoc Ministarstva sporta i Specijalne olimpijade Crne Gore. U pitanju je uvodni seminar o razvoju najmladjih igrača, kao i prilagodjavanju treninga osobama sa određenum psihičkim i fizičkim smetnjama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Agencija za sprječavanje korupcije saopštila je za TVCG da je u toku postupak kontrole izvještaja o imovini doskorašnjeg direktora Uprave prihoda i carina Rada Miloševića. Navode i da kontrolišu imovinu bivšeg funkcionera ANB-a Zorana Lazovića.
Nevladine organizacije Društvo mladih ekologa Nikšić i ''Divlja ljepota'' juče su u Plužinama promovisale principe energetske efikasnosti, a u okviru aktivnosti ''Eko-energetski efikasan karavan ka EU'' demonstrirano je pripremanje hrane pomoću Sunčeve energije, bez prethodnog pretvaranja u električnu.
Višemjesečnim kašnjenjem u isplatama subvencija poslodavcima koji zapošljavaju osobe s invaliditetom, koje je izazvano potpunom pasivnošću Zavoda za zapošljavanje, nanosi se direktna šteta osobama s invaliditetom, ali zasigurno i njihovim poslodavcima, kako trenutnim, tako i potencijalnim, saopšteno je iz Udruženja mladih sa hendikepom.