Spremni za ljetnju požarnu sezonu

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 27.01.2023. u 21:02
Nikšićki vatrogasci-spasioci imali su prošle godine 1.112 intervencija, što je za deset odsto više u odnosu na godinu ranije.

Prema riječima komandira Službe zaštite i spasavanja Slavka Tadića, polovina intervencija bila je u toku ljetnje požarne sezone.

”Ono što najviše zabrinjava je povećan broj intervencija u saobraćajnim udesima, kojih je bilo 57, nažalost i sa smrtnim ishodima”, kazao je Tadić.

Najviše intervencija imali su na nelegalnoj deponiji Mislov do, gdje su intervenisali 226 dana, pojedinim danima i više puta.

”U prošloj godini smo uspješno završili projekat Vatrogasno-spasilačke škole, prve u Crnoj Gori, i obučili 20 vatrogasaca spasilaca od kojih je 18 već angažovano u našoj jedinici. Naša jedinica i grad dobili su i novu vrijednost – obučili smo 20 vatrogasaca spasilaca za ronjenje na otvorenim vodama. Za ljetnju požarnu sezonu smo već sada spremni. Nabavili smo nedostajuću ličnu i kolektivnu zaštitnu opremu, sredili vozila, obučili vatrogasce-spasioce”, kazao je Tadić.

Novi vatrogasci su im dobrodošli, pošto su se, prema njegovim riječima, stupanjem na snagu izmjena Zakona o zaštiti i spasavanju suočili sa novim/starim problemom – nedostatkom kadra, jer se 12 vatrogasaca spasilaca penzionisalo.

”Planiramo da krajem februara nastavimo sa obukom novog kadra u našoj školi, čime pokazujemo odgovoran odnos prema sugrađanima i profesiji. Želim da istaknem podršku i razumijevanje sa strane lokalne uprave, a rezultat toga je i završen projekat novog vatrogasno-spasilačkog doma koji je počeo sa izgradnjom”, kazao je komandir nikšićke Službe zaštite i spasavanja.

Novi dom nalaziće se kod kružnog toka za Podgoricu.

Izvor: vijesti.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci