Srednja stručna škola dobila kompjutersku učionicu

dscn2650-1088x408
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2018. u 13:31

U susret sve većoj potrebi za digitalizacijom u Srednjoj elektrotehničkoj školi „Vaso Aligrudić“ iz Podgorice, Srednjoj elektro-ekonomskoj škola Bijelo Polje, Srednjoj stručnoj školi Nikšić i Srednjoj stručnoj školi Berane uveden je obrazovni program Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija, a kompanija doMEn donirala je tim ustanovama kompjuterske učionice, ukupno vrijedne 19.747 eura, kako bi pomogla da se nastava realizuje.

Ukupno je donirano 68 laptopova, svaka škola je dobila po 17, a licence je obezbijedilo Ministarstvo prosvjete.

Izradi obrazovnog programa Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija je prethodila izrada standarda zanimanja Elektrotehničar za razvoj veb aplikacija i Elektrotehničar za razvoj mobilnih aplikacija, te su na osnovu tih standarda zanimanja urađeni standardi stručnih kvalifikacija pod istima nazivima, a na osnovu njih i pomenuti obrazovni program.

Takav obrazovni program nije postojao do sada u našem obrazovnom sistemu i baziran je na procjeni potreba tržišta rada.

Izvršni direktor doMEn-a Predrag Lešić bio je član radne grupe za izradu obrazovnog programa Elektrotehničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija, nivoa IV1 i učestvovao je u izradi svih pomenutih dokumenta.

Izrada standarda zanimanja, standarda kvalifikacija i obrazovnih programa je u nadležnosti Centra za stručno obrazovanje, čiji zaposleni su koordinisali čitavim procesom izrade koji je trajao deset mjeseci.

U radnoj grupi za izradu obrazovnog programa su učestvovali predstavnici privrede (Domen, Digit Montenegro, Bild studio, Crnogorski Telekom, Privredna komora Crne Gore), fakulteta (Elektrotehnički fakultet UCG, Fakultet za informacione tehnologije i Fakultet vizuelnih umjetnosti Univerziteta Mediteran, Fakultet za informacione sisteme i tehnologije UDG) i srednjih stručnih škola iz Podgorice, Nikšića, Pljevalja, Rožaja, Berana, Bijelog Polja i Tivta.

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.
U Crnoj Gori jutros se saobraća po mokrim i klizavim putevima, upozorili su iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).