SRK „Nikšić“: Apel ribolovcima da poštuju pravila

ribolovci_cuvar_naslovna1
SRK Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 15.06.2017. u 08:06

Obavještavajući ribolovce da je danas zvanično počela sezona na lov šarana, iz SRK „Nikšić“ pozvali na poštovanje pravila.

„Sportsko-ribolovni klub Nikšić želi vam uspješan lov i lijep ugođaj na našim vodama. Ovim putem, takođe molimo ribare da se pridržavaju pravila ribolova“, stoji u apelu SRK „Nikšić“.

U saopštenju te ribolovačke organizacije ističe se i da će nastaviti sa obilaskom voda i kontrolom ribara, kao i ulova.

„Sportsko-ribolovni klub Nikšić kontinuirano i u okviru svojih ovlašćenja svakodnevno sprovodi kako redovne tako i vanredne akcije pojačanog nadzora i kontrole na vodama kojima gazduje. U okviru predmetnih akcija vrši se kontrola količine i vrste ulova, mamaca, pribora i sredstava za ribolov“, podsjetili su na svoje aktivnosti i naveli da je rezultat takvog konkretnog djelovanja oduzeta veća količina sredstava za ribolov kao što su najlonske mreže, puške za podvodni ribolov, parangali, vrše, plovila i itd.

Ta sredstva su prema Zakonu o slatkovodnom ribarstvu prepoznata i određena kao nedozvoljena ili predstavljaju potencijalne predmete izvršenja krivičnog djela.

Nadaju se da će nadležne državne institucije, prije svih CB Nikšić i Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću, kao i do sada procesuirati odgovorna lica i na taj način pomoći u očuvanju bogatog ribljeg fonda, koji je ugrožen od strane određenog dijela nesavjesnih ribolovaca, a sve u cilju promovisanja, očuvanja i unaprijeđenja sportskog ribolova i ribolovnog turizma

„Uprkos velikom broju jezera i rijeka, koje su veoma bogate ribljim fondom, kroz aktivnosti ribočuvarske službe i volontera, uspješno odolijeva svakodnevnim izazovima, stvorenim od strane manjeg dijela ribolovačke populacije koji se ogledaju u nezakonitom i nedozvoljenom ribolovu uz koriščenje nedozvoljenih sredstava i mamaca“, uvjereni su iz nikšičkog ribolovačkog kluba.

Podnijete četiri krivične prijave

Sportsko-ribolovni klub „Nikšić“ predao je Centru bezbjednosti i Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću četiri krivične prijave zbog krivolova.

„Prijave su podnesene protiv S.M.(31), M.M.(32), J.N.(23) i J.V(31), koji su zatečeni u ilegalnom ribolovu. Uz prijave su uredno predati zapisnici Ribočuvarske službe o izvršenoj kontroli i oduzetim nedozvoljenim sredstavima, predmetima koji su korišćena u krivolovu, pa se shodno tome čeka dalje procesuiranje ovih lica“, naglasiti su iz SRK „Nikšić“.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.