Štajnaker: Vjerujem u veliku budućnost germanistike u vašoj zemlji

naslovna
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2016. u 11:16

Njemačka ambasadorka, Gudrun Štajnaker, posjetila je danas Filološki fakultet i Studijskom programu za njemački jezik i književnost donirala 7 ormara za seminarsku biblioteku,u vrijednosti od 1800 eura.

„Vrlo smo zahvalni na podršci Univerziteta, kao i grada Nikšića što možemo biti ovdje i što imamo lijepu salu. Ambasada je imala sredstva da finansira police jer je za motivaciju studenata jako bitno kako izgleda soba u kojoj studirate. Ja sam uvjerena da je germanistika u dobrim rukama gospođe Knežević i njenih saradnika. A takođe sam uvjerena u nastavak naše dobre saradnje, kao i u veliku budućnost germanistike u vašoj zemlji“, rekla je Štajnaker i dodala da je oduševljebna kako studenti dobro znaju jezik.

Ambasadorka je takođe, kao ličnu donaciju,  uručila 24 knjige među kojima su veoma značajne Majersove enciklopedije, kao i stipendije studentima germanistike za ljetnje kurseve njemačkog jezika, koje dodjeljuje Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD). Stipendije su dobili Ivana Komnenović, Petar Pejović, Nikoleta Perić i Slađana Raičković.

Ivana Komnenović, koja je dobila stipendiju za ljetnji kurs rekla je jako zadovoljna što je dobila ovu mogućnost.

„Stipendija traje četiri sedmice, a ja sam izabrala poslovni njemački. Znam da će biti malo teško, ali ću se ja truditi da budem uspješna“, rekla je Ivana.

Jelena Knežević, rukovodilac Studijskog programa za njemački jezik i književnost, rekla je da ovaj studijski program kao samostalan postoji od 2004. godine i sada se, kako kaže, viskoko kotiraju pored velikog interesovanja za ostale jezike.

„Velika motivacija za studente je što većina dobije da uči jezik u zemljama njemačkog govornog područja, bez obzira da li preko ove stipendije, ili preko master stipendije. Pored toga i čitav niz drugih stipendija“, rekla je Knežević i dodala da se sve više uči njemački  jezik i da je vraćen i u Osnovne škole gdje ga nije bilo dugo godina.

Studijski program za njemački jezik ove godine upisuje 25 studenata koji će se finansirati iz budžeta, kao i 20 samofinansirajućih.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.