Startuje jesenji Džip reli

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2022. u 08:12
Nakon nekolike godine pauze, danas startuje jesenji Džip reli "Montenegro trophy", u okviru septembarskih svečanosti grada podno Trebjese.

Kako podsjećaju organizatori, za razliku od tradicionalnog ljetnjeg, koji organizuju već 23 godine (uvijek prvog vikenda jula), jesenji džip reli je dvodnevna turističko-sportska manifestacija i posvećena isključivo promovisanju malo poznatih, a najljepših predjela nikšićke opštine.

“U julu smo imali 50-tak ekipa, ali smo i prevalili oko 500 kilometara, pretežno makadamskih puteva, kroz našu, ali i šavničku, žabljačku, kolašinsku, andrijevačku, plavsku, gusinjsku, petnjičku i beransku opštinu, a 20 ih je bilo iz inostranstva. Jesenji je, oduvijek, prepoznat kao “nikšićki” Džip reli i manje ćemo imati stranaca, ali svakako se prijavilo nekoliko ekipa iz zemalja okruženja”, navode oni.

Start je predviđen u 9 časova ispred zgrade SO Nikšić, a danas će se, kao i uvijek voziti po tzv. knjizi puta, što znači da će se učesnici takmičiti u orjentacionoj vožnji.

“Kretaćemo se oko Slanog jezera, pa preko Brestica, Jabuka, ispod Nenade, preko Kite do Osječenice, a onda će karavan prokrstariti Grahovcem i Grahovom i makadamskim putem stići na Bijelu Goru i gotovo 1500 metara nadmorske visine. U poslijepodnevnim satima svi učesnici će posjetiti Vinariju Damović u Nudolu, gdje je planiran i ručak, a posle ćemo posjetiti i Zaslap, malo selo u koje se dolazi samo namjeniski. Uveče ćemo organizovati tradicionalno druženje i večeru u Nikšiću, a sjutradan (nedjelja) takmičarski najraspoloženiji će imati priliku da pokažu svoje umijeće i moć mašine na specijalno pripremljenom poligonu u Župi nikšićkoj. Do ovog ljeta to takmičenje je organizovano u topolama pored Krupca, ali pošto se sada taj prostor kultiviše odabrali smo idealan prostor u selu Bjeloševina, a nakon takmičenja posjetićemo i Zabran Kralja Nikole u Morakovu gdje je planiran i ručak, kao i proglašenje pobjednika u sve tri kategorije”, objasnili su oni.

Manifestaciju su podržali lokalna Turistička organizacija i lokalna uprava, pa je, kako kažu organizatori, cijena kotizacije 40 eura po učesniku, s tim što će oni koji nijesu Nikšićani samo sebi pronaći prenoćište.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U prvih sedam mjeseci ove godine osobe sa invaliditetom podnosile su Zaštitniku pritužbe u vezi sa diskriminacijom prilikom zapošljavanja, pa je u izvještajnom periodu bilo šest predmeta u ovoj oblasti, od čega je u tri predmeta utvrđena diskriminacija po osnovu invaliditeta i date su preporuke saopšteno je iz Institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda Crne Gore.
  Sindikat doktora medicine tvrdi da su plate ljekarima definisane Granskim kolektivnim ugovorom (GKU) koji je potpisan u ponedjeljak znatno niže od onih koje su definisane Zakonom o zaradama u javnom sektoru. Optužili su predstavnike reprezentativnih sindikata da se zalažu sa smanjenje zarada doktorima.