Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Statis donirao 10.000 vakcina za borbu protiv koronavirusa

hjjkk
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 21.01.2021. u 18:00

Vlasnik Adriatic propertisa i Universal Capital Banke Petros Statis obezbijedio je donaciju od 10.000 vakcina za borbu protiv Covid19 Crnoj Gori, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

Ističe se da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović nastavio da kontinuiranom saradnjom sa uvaženim međunarodnim partnerima pomaže u objezbjeđivanju potrebnih ljekova, medicinske i zaštitne opreme u cilju uspješnog suzbijanja epidemije korona virusa u Crnoj Gori.

"Tako je, ovoga puta, zahvaljujući dobročinstvu gospodina Petrosa Statisa-vlasnika kompanije Adriatic propertis i Universal Capital banke, koje uspješno posluju u Crnoj Gori, obezbijeđena donacija od 10 hiljada vakcina za borbu protiv Kovida-19, koje u roku od nekoliko dana mogu biti na raspolaganju zdravstvenom sistemu Crne Gore", piše u saopštenju.

Dodaje se da je riječ je o vakcini državne kineske kompanije „Sinofarm“ koja je zvanično odobrena i već se koristi u više država svijeta. 

"Predsjednik Đukanović koristi priliku da još jednom zahvali gospodinu Statisu na izuzetno odgovornom odnosu prema Crnoj Gori i zdravlju naših građana, i da ukaže na važnost održavanja kvalitetnih partnerskih i prijateljskih odnosa sa kompanijama i pojedincima u Crnoj Gori i inostranstvu", zaključuje se. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.