Stigli kući mali Jovanovići!

23513330_10210377455168374_1501214927_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2017. u 07:16

Balša, Helena i Filip, nakon mjeseca provedenog u inkubatoru, stigli su početkom ove sedmice konačno u svoj topli dom u Nikšiću. Sestra između dva brata, i pod stalnom brigom ponosnih roditelja, Ivane i Željka.

Male Jovanoviće obasipaju pažnjom i bezrezervnom ljubavlju, zasluženo. Trojke se ne dobijaju tako često, a kad se to desi onda je puno srce. Jovanovićima prije svih, jer su prošli kroz buran period, od dana srećnog saznanja da će dobiti trojke, kroz period rizčne trudnoće, do opet rizičnog porođaja.

„U mojoj trudnoći se sve svodilo na ultrazvučne preglede, nije bilo moguće raditi ttestove rizične trudnoće kao što rade žene sa jednim djetetom, već smo se oslanjanli na ultrazvuk i mišljenje ljekara. Postojao je i predlog ljekara da zbog velikog rizika jedan plod „uklonimo“. Ipak smo odbili i evo ih danas tu, svi zajedno“, priča Ivana ponosno.

Nepunih devet mjeseci kasnije stigle su trojke, mali borci koji sada opet zadaju muke roditeljima, ali one slatke.

„Prvi su komentari bili ‘Nek vam je Bog u pomoć’, nije lako stavrno, malo spavamo, puno je obaveza, ali mi smo tu da im pružimo sve što im treba i to ćemo da uradimo“, dodaje Željko, dok supruga Ivana, periode hranjenja izdavaja kao, zasad „teži“ dio majčintsva.

„Hranjenje traje po sat i po do dva, pa onda malo odmorimo i sve nanovo“, priča kroz osmjeh Ivana.

Kad planiraš jedno diejte , a dobiješ tri povećaju se obaveze, ali i troškovi. Za to su imali sluha u Vladi Crne Gore koja je donirala 6.000 eura Jovanovićima, a pridružila se opština Nikšić sa još 1.000, kao i nekoliko firmi koje su obezbijedile robu.

„Moram ovim putem da im se zahvalim jer nam to puno znači. Danas nije lako odgajati jendo dijete, a kamoli tri male bebe, od srca im se zahvaljujemo“ ističe Željko.

Pomoć je to koja će dosta značiti Jovanovićima u podizanju mališana, tim prije što žive od jedne skromne plate koju Željko zarađuje kao trener u lokalnom košarkaškom klubu, dok je Ivana ostala bez posla u jednoj velikoj nikšićkoj kompaniji, i to u šestom mjesecu trudnoće. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.