Stipendije za pet najboljih studenata

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 21.11.2022. u 08:27
Nakon završenog konkursa, predsjednik Savjeta MZ Župa Nikšićka Dragoljub Radulović juče je uručio rješenja o stipendiranju najboljih studenata iz ove mjesne zajednice.

Iako je ove godine konkursom bilo predviđeno stipendiranje četiri studenta, Savjet je odlučio da stipendira svih petoro prijavljenih studenata,  a mjesečni iznos stipendije biće 70 eura. Uz rješenja o stipendiranju studenti su dobili i prigodne poklone.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Dragoljub Radulović je kazao da mu je ovo jedna od najmilijih aktivnosti MZ kroz koju na jedan skroman način se uvažavaju mladi ljudi koji su se opredijelili da sticanjem znanja na najbolji način predstavljaju svoje mjesto, a isto tako sebe visoko rangiraju na društvenoj lestvici.

“Želim da vjerujem da će ova stipendija svima vama dati podstrek da ubuduće nastavite da nižete uspjehe, da to svoje znanje prenosite ovdje, u svojoj državi, na buduće generacije i da ne izgubite iz vida svoje mjesto za koje očekujem da ćete biti pokretačka razvojna snaga, jer sa vama naše mjesto ima budućnost. Budite primjer generacijama koje dolaze, a mi ćemo nastojati da i u narednom periodu pokrećemo aktivnosti koje će dovesti do što boljeg položaja župske mladosti, jer naš moto je da je ulaganje župsku mladost, najbolje ulaganje. Župa je na vas ponosna”, istakao je Radulović.

Dobitnici stipendija za ovu školsku godinu su: Marojević Slobodanka – studentkinja Medicinskog fakulteta sa prosječnom ocjenom studiranja 9.67,  Marijana Mirković – studentkinja medicinskog fakulteta sa prosečnom ocjenom 9.25, Čvorović Andjela – studentkinja Filozofskog fakulteta sa prosečnom ocjenom 10 i Peković Mirjana – studentkinja Filološkog fakulteta sa prosečnom ocjenom 9.55 i Bečanović Milivoje – student Filološkog fakulteta sa prosječnom ocjenom 9.10.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.