Stotinu sadnica za zeleni Majdan

NVO Media tim
 • Autor onogost.me
 • 01.12.2022. u 08:57
Na Lukovu je realizovana akcija pošumljavanja lokaliteta Majdan u sklopu realizacije projekta "Za zeleni majdan-vratimo dug prirodi!".

Zasađeno je 100 sadnica borova, bagrema, smrče, jasena i drugog autohtonog bilja.

U akciji su učestvovali učenici i nastavnici OŠ “Dušan Đukanović” Lukovo, te volonteri pomenutog udruženja, NVO Agro Eko Lukovo i NVO Romskog srce.

“Svrha planiranih aktivnosti pošumljavanja je bila da se kod mladih sa ovog područja podigne svijest o značaju zaštiti životne sredine i očuvanja biodiverziteta. Po završetku ekološke akcije iskazano je zadovoljstvo svih učesnika događaja sa željom da se nastavi sa sličnim aktivnostima u cilju zaštite životne sredine i očuvanja biodiverziteta u našoj sredini”, navode iz Media tima.

U nastavku projekta planiraju, kako kažu, da postavkom “zelene ograde – zelenog živog zida” od biljnih vrsta koje su skromne u pogledu zahtjeva prema staništu i postavljanjem informacione table, utiču na svijest lokalnog stanovništva da ne odlaže otpad na ovom lokalitetu.

“Medijska kampanja “Neka bude čisto – da vozim sigurno!”, koju realizujemo tokom cijelog vremena trajanja projekta ima za cilj podizanje svijesti mladih, lokalnog stanovništva i učesnika u saobraćaju o značaju zaštite životne sredine i veće bezbjednosti u saobraćaju, kao i apel nadležnima za sanaciju lokalnog puta Nikšić-Vučje koji prolazi pored lokaliteta “Majdan” i koji je u jako lošem stanju”, ističe se u saopštenju.

NVO Media team sprovodi projekat u partnerstvu sa NVO Agro Eko Lukovo i podršku Ministarstva za kapitalne investicije
Vlade Crne Gore.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Lokalni Vodovod obavijestio je da će sjutra, od 10 do 14 časova, biti obustavljeno vodosnabdijevanje u lijevom dijelu Dragove Luke, što obuhvata Široku ulicu, Bistričke ulice, Dragovolučku i Tovićku ulicu.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.