Studentski parlament dodjeljuje 15 stipendija

money-1033647_1280
pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 17.01.2023. u 14:00
Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (SPUCG) treći put dodjeljuje stipendije „Studentske solidarnosti” za 15 studenata Univerziteta Crne Gore. Ove godine je fond za stipendije 6.000 eura.

“Projekat podnazivom „Studentska solidarnost” realizuje se sa osnovnim ciljem i željom da pomogne studentima koji se nalaze u nepovoljnom socijalnom položaju, a koji su tokom studija postigli zavidne rezultate i koji ujedno iskazuju veliki stepen i učešće u studentskom, humanitarnom, građanskom, sportskom aktivizmu”, saopštio je predsjednik SPUCG Andrej Vukčević.

Dosadašnji iznos od 300 eura koji se dodjeljivao studentu dobitniku stipendije, uvećan je na 400 eura shodno odluci Skupštine Studentskog parlamenta UCG, što je adekvatan odgovor povećanju troškova života i svih obaveza koje imaju studenti tokom studiranja.

Pravo prijave na Konkurs za dodjelu stipendije ima student Univerziteta Crne Gore koji ostvaruje pravo na socijalno primanje kod Centra za socijalni rad, koji doprinosi studentskom/građanskom aktivizmu, sportu ili kulturi, kroz rad u studentskim organizacijama, nevladinom sektoru ili učešćem u takmičenjima i manifestacijama iz oblasti kulture i sporta.

Po ovom konkursu se dodjeljuje 15 stipendija, i to šest stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti društvenih nauka; 6 stipendija za studente sa organizacionih jedinica iz prirodnih nauka; 3 stipendije za studente sa organizacionih jedinica iz oblasti umjetnosti(Fakultet dramskih umjetnosti, Muzička akademija i Fakultet likovnih umjetnosti).

Stipendija iznosi 400 eura i isplaćuje se u dvije rate po 200 eura po semestru, prenosom sredstava na žiro račun dobitnika stipendije.

Prijave na Konkurs se podnose radnim danima u periodu od 10 do 13 sati zaključno sa 2. februarom 2023. godine u 13 sati.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.