Studentski parlament UCG: Donosioci odluka da odgovorno i efikasno pristupe rješavanju problema studenata u Nikšiću

ucg.me
 • Autor onogost.me
 • 03.03.2023. u 10:52
Studentski parlament Univerziteta Crne Gore (UCG) apelovao je na donosioce odluka da odgovorno i efikasno pristupe rješavanju problema studenata u Nikšiću.

“Smatramo da je porazno da u 21. vijeku moramo konstantno da rješavamo probleme sa grijanjem i snabdijevanjem toplom vodom u studentskim domovima u državi koja pretenduje da bude članica EU”, navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore povodom danas najavljenog protesta studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta.

Iz Studentskog parlamenta su istakli da, kao i nebrojeno puta do sada, njihova organizacija čvrsto stoji uz koleginice i kolege, te naporno i kontinuirano rade na rješavanju problema sa kojima se suočavaju studenti koji studiraju na fakultetima u Nikšiću.

„S tim u vezi, ističemo da smo uvijek pravovremeno reagovali u cilju ispunjenja svih opravdanih zahtjeva u vezi sa uslovima života u studentskim domovima u svim studentskim centrima Crne Gore“, piše u saopštenju.

Nadležnim organima su, navode, u prethodnom periodu, više puta ukazivali na probleme s kojima se susrijeću studenti u studentskim domovima u Nikšiću i održali više sastanaka sa upravom studentskog doma „Braća Vučinić“, kao i sa predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore.

„Određeni pomaci su napravljeni po pitanju grijanja i snabdijevanja toplom vodom te su ti problemi privremeno riješeni u relativno kratkom roku. Ipak, kao dugogodišnji problem prepoznajemo stanje u menzi, koji se prvenstveno ogleda u nedostatku kapaciteta, kako prostornih tako i tehničkih i ljudskih. Takođe, kvalitet hrane koja se priprema i servira nije na zadovoljavajućem nivou“, ocijenili su iz Studentskog parlamenta UCG.

Dodaju da je prethodno navedeno logična posljedica činjenice da preko „700 studenata koristi usluge menze koja ima kapaciteta za oko 200 korisnika“.

„Dakle, sve dok problemi sa grijanjem, snabdijevanjem toplom vodom i kvalitetnom i uvijek dostupnom ishranom studenata u studentskim domovima ne budu trajno riješeni, intervenisaćemo i podržavati svaki legitiman oblik pritisaka na nadležne organe, a koji prije svega potiču od naših koleginica i kolega. Na kraju, još jednom apelujemo na donosioce odluka da odgovorno, ozbiljno i efikasno pristupe rješavanju problema studenata u Nikšiću, a mi ćemo naše kolege i dalje podržavati i stajaćemo uz njih“, zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. nista nije bolja hrana u podgorici ,,,,, uzas tu se svasta daje za obro a redovno nema ,,, (proslo )neljubaznost , nehigijena , sve ukupno zalostan odnos prema buducnost svake DRZAVE____ ali studenti zabrinjavajuci cute

  2. u pg je katastrofa u menzi , redovno nema
   rucka lagano proslo , pa cutite studenti , bar vi mozete sve da rijesite , ali morate dici svoj gla !!!!!!!

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nevladina organizacija “Sinergija novih krila“ na nikšićkom Trgu slobode organizovala je muzički program u sklopu humanitarne akcije „Svi po malo“ za izgradnju prvog centra za epilepsiju u Crnoj Gori.