Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Studentsko vijeće: Izbori bili u skladu sa Pravilnikom

faks1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2016. u 15:03

Predstavnici Studentskog vijeća Filozofskog i Filološkog fakulteta saopštili su da politizacija studentskih izbora na tim fakultetima postaje praksa, kako su rekli, neostvarenih partijskih aktivista.

Oni su reagovali na juče iznijete tvrdnje o nepravilnostima na izborima za studentske povjerenike, koje je iznijela grupa studenata. 

Sa druge strane, studentski predstavnici saopštavaju da su izabrani legitimno i legalno, na organizovanim izborima.

”Izbori su bili u skladu sa Pravilnikom o izborima koji je donio Studentski parlament, a koji je Evropska studentska unija, krovna studentska organizacija Evrope, ocijenila potpuno demokratskim i inkluzivnim. Indikativno je da neostvareni partijski aktivisti, pod plaštom altruizma, jednom broju studenata podvaljuju brojne neistine, ostvarujući misiju svojih partija”, stoji u saopštenju Studentskog vijeća.

Takođe, poručuju da neće dozvoliti da se baci sjenka na, kako su rekli, regularan i legitiman rezultat izbora, koji je potvrđen i objavom konačnih rezultata od strane Univerzitetske izborne komisije.

Grupa studenata Filozofskog i Filološkog fakulteta juče je protestovala, najavivši u ponedjeljak štrajk glađu i blokadu fakulteta.

Prema njihovim tvrdnjama, izbori za studentske povjerenike protekli su neregulatno i netransparentno. Studenti su tom prilikom naveli nepravilnosti zbog kojih smatraju da je izborna komisija trebalo da uvaži njihovu žalbu na izbore u tim univerzitetskim jedinicama.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci