Šturanović i Stanković dobitnici Nagrade oslobođenja Nikšića

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 13.09.2023. u 13:32
Direktor NVO Fors Montenegro Veselin Šturanović i pjesnik, glumac Radojica Stanković dobitnici su ovogodišnje Nagrade oslobođenja Nikšića.

To je odlučeno na današnjem glasanju žirija većinom glasova.

„Na drugoj sjednici Žirija za dodjelu Nagrade oslobođenja Nikšića za 2023. godinu, u drugom krugu glasanja, većinom glasova svih članova, donesena je Odluka da se Nagrada oslobođenja Nikšića za 2023. godinu dodijeli Veselinu Šturanoviću i Radojici Stankoviću (Šanta Panta)“, saopšteno je iz Opštine.

U obraloženju se navodi da je Šturanoviću nagrada pripala za realizaciju brojnih projekata, zahvaljujući kojima je značajno unaprijeđen kvalitet života u Nikšiću.

Stanković je priznanje, navode, zaslužio zahvaljujući višedecenijskom radu, tokom kojeg je ovaj glumac, zabavljač, pjevač, pjesnik i pisac uveseljavao, a ujedno i edukovao naše mališane.

Laureatima će nagradu uručiti predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, 18. septembra na Svečanoj sjednici SO.

Prošle godine ovo prestižno priznanje uručeno je bokseru Ratku Draškoviću i Klubu dobrovoljnih davalaca krvi Sveti Sava.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.