„Stvaramo uslove koji osnažuju kreativni potencijal mladih“

Gov.me
 • Autor onogost.me
 • 12.08.2023. u 12:57
U ime obilježavanja Dana mladih a ponosni na naše mlade, pozivamo sve mlade stvaraoce da sve više razumiju, razvijaju i u svom stvaralaštvu primjenjuju zelene vještine, kako bismo zajedno ostvarili značajne promjene u našem društvu ostavljajući doprinos budućnosti i prosperitetu naše planete, a mlade novinare i novinarke da otvaraju teme koje će pomoći afirmaciji Zelene agende.

Radimo na tome kako bi naša Crna Gora kroz Muzej savremene umjetnosti dobila objekat koji u svojim temeljima treba da postavi Zelenu agendu kao jedan od ključnih prioriteta koji će inspirisati i stvarati bolje uslove za rad i razmjenu mladih, a programskim konkursima koji su usmjereni ka mladima, dodatno podsticati osnaživati njihov kreativni potencijal”, poručila je ministarka kulture i medija Maša Vlaović.

Podsjećamo da je po prvi put raspisan konkurs za djecu i mlade u vrijednosti od 100.000 eura.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta, ustanovljen je od strane Ujedinjenih nacija, a ove godine se obilježava sa temom Zelene vještine za mlade.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.