Šundić: Volonteri su temelj festivala

14123574_637796056383054_1771823461_o
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 24.08.2016. u 10:50

Tradicionalna volonterska akcija okupila je danas na Bedemu četrdesetak mladih aktivista koji će se pobrinuti da i sedmi rokonerol festival na nikšićkoj tvrđavi bude spreman za sve njegove posjetioce.

Njihov ni malo lak zadatak je da iznesu na tvrđavu kompletan festivalski mobilijar. Kako za portal „Onogošt“ kaže direktor festivala Petar Šundić, od osam časova su se okupili kod Bedema kako bi postavili mobilijar iz Pivare „Trebjesa“ i sve ostalo što je potrebno.

„Okupilo se četrdesetak volontera. Jako smo zadovoljni i ponosni. Ove godine nijesmo željeli da širimo priču oko volontera. Tu su prijatelji koji su svih ovih godina bili uz festival. Bilo nam je stalo da ti ljudi budu tu i ove godine kada je važno  izboriti se za opstanak  i dalje trajanje festival. Lijepo je vidjeti mlade ljude koji su spremni da pomognu i to je najveća snaga Bedem festa, njihov entuzijazam, želja i volja. I oni čine ogromnu stavku i temelj festivala,“ poručio je Šundić.

Ispred volontera Miloš Mikić rekao je da ga raduje što je sve skoro spremno za sedmi festival i da su svake godine sve spremniji u organizacionom smislu.

„Moramo se zahvaliti partnerima i donatorima koji pomažu, kao i svim zaljubljenicima u Bedem fest kojih je veliki broj došao. Više od pedeset odsto mobilijara smo postavili. Ostaje još bina i par tehničkih detalja, ali je dosta posla obavljeno“, rekao je Mikić i dodao da se nadaju i ove godine dobrom provodu.

Natupom grupe Empathy Soul Project, drugoplasiranog benda ovogodišnjeg Bunt Rock festivala, sjutra od 19h počeće sedmo izdanje Bedem festa  i trajaće do 27 avgusta.

Na njemu će se pojaviti ukupno 22 izvođača. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.