Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Svakom novorođenčetu u Župi po 100 eura

zupa_onogostpva
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 07.02.2021. u 11:54

Savjet MZ Župa Nikšićka svakom novorođenom djetetu u 2021. godini, čiji roditelji imaju prebivalište u toj MZ, dodijeliće jednokratnu naknadu u iznosu od 100 eura, saopštio je predsjednik Dragoljub Radulović.

“Ova odluka je donijeta sagledavajući cjelokupnu društvenu zbilju, posebno imajući u vidu činjenicu u kakve je probleme upalo cjelokupno društvo zbog epidemije sa Kovid -19 virusom. Željeli smo da pokažemo da samo zajedničkim naporima i međusobnom podrškom možemo preskočiti svaku prepreku koja nam nailazi na našim životnim putevima”, naveo je Radulović.

Ova aktivnost mjesne zajednice je, kako je kazao, jedna u nizu koje za cilj imaju da daju punu podršku najmlađim stanovnicima tog mjesta.

“Takođe ćemo doprinijeti da stanovnici osjete pažnju i dobiju skromnu satisfakciju što i pored mnogih infrastrukturnih problema ne napuštaju svoja ognjišta nego i šire svoje porodice i na taj način jačaju temelje i svoga mjesta i svoje države Crne Gore. Savjet mjesne zajednice će i u ovoj godini nastojati da nastavi kontinuitet svih aktivnosti koje je sprovodio u posljednje četiri godine i na taj način pokaže da se građanskim aktivizmom može, nabolje,  mijenjati slika svog mjesta”, poručio je Radulović i dodao da se Savjet MZ Župa Nikšićka zahvaljuje svim privrednim društvima i pojedincima koji će i u ovoj godini pomoći da se sve planirane aktivnosti sprovedu na najbolji način.

Shodno planiranim aktivnostima Savjeta, Radulović je, petu godinu zaredom, uručio je roditeljima Danijeli i i Dadu Bečanoviću novčani iznos od 150 eura i prigodnu dječju odjeću  za njihovu kćerku Kristinu koja je prvorođena beba u ovoj godini u mjesnoj zajednici Župa Nikšićka. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Područne jedinice i filijale za upravne poslove, državljanstvo i strance Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) sjutra neće raditi, osim u hitnim slučajevima, saopšteno je iz tog resora.
Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.