Svečanim programom OŠ “Olga Golović” proslavila brojne nagrade svojih učenika

sl_11
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.06.2019. u 07:24

Svečani program koji je posvećen talentovanim učenicima OŠ “Olga Golović” i njihovom stvaralaštvu, održan je u Muzičkoj školi “Dara Čokorilo”.

U cilju afirmacije učenika i njhovih dosadašnjih postignuća, data im je prilika da se predstave na polju umjetnosti na kojem se najbolje snalaze: muzika, poezija, slikarstvo, film. Predstavljeni su mali pjesnici, muzičari, montažeri i slikarka.

Program je upotpunio nastup muzičkog orkestra te škole, a literati su čitali pjesme i priče koje su nagrađene na mnogim međunarodnim konkursima.

“Publika je imala priliku da vidi izložbu izuzetnih likovnih radova naše učenice Lare Spasojević, koja je dobitnica mnogobrojnih nagrada na likovnim konkursima, zatim da odgleda film “Ruke ljubavi” koji je nagrađen na međunarodnom festivalu u Skoplju. Za taj uspjeh zaslužni su naši učenici, a posebno Novak Koprivica i Ilija Mićanović za snimanje i montažu filma i tri učenika iz odjeljenja integrisane nastave. Promovisana je zbirka pjesama “Da sam kraljica” učenice Katarine Jovović koja je recitovala stihove svojih nagrađenih pjesama”, naveli su iz škole.

Nagrađeni učenici Anastasija Roganović, Pavle Delibašić, Vladana Lalatović, Andrija Roganović i Vlado Lalatović čitali su svoje literarne radove, dok su ih na violini pratili Milica Radulović i Ivan Burić.

“Oni na najodgovornji način prihvataju školske obaveze, darujući školi svoje plodove znanja i donoseći joj brojne nagrade. Svojim rezultatima zaslužuju da im imena budu najsvjetlijim slovima upisana u ljetopisu škole koji ostaju trajni svjedoci jednog vremena”, dodali su oni.

Za uspjeh učenika, pored talenta koji posjeduju, kako dodaju iz škole, zaslužni su i mentori koji ih svesrdno podržavaju u njihovom stvaralaštvu – Lenka Durutović, Milojka Pejović, Mirjana Vujović, Vera Mićunović, Snježana Bošković, Stanka Koprivica i Tamara Janjušević.

Veče je upotpunila talentovana Anastasija Čalak koja je na klaviru odsvirala Dvoglasnu inverciju J.S.Baha.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.