Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tako to rade “Grobari Nikšić“: Novac i sportska oprema kao novogodišnji poklon Božidaru

grobari_nk
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.01.2017. u 13:42

Navijačka grupa “Grobari Nikšić“ ponovo je posjetila šesnaestogodišnjeg Božidara Nikčevića, koji radi kao nadničar da bi prehranio svoju porodicu.

Tom prilkom ”grobari” su Božidaru uručili 200 eura pomoći, ali i navijačku garderobu sa oznakama kluba za koji i Božidar navija.

Kako kažu, željeli su da uljepšaju novogodišnje i božićne praznike tinejdžeru koji već godinama radi teške poslove, a o čijem požrtvovanju su mediji i ranije pisali.

„Željeli smo da pomognemo našem vrijednom sugrađaninu, koliko je u našoj mogućnosti. Bićemo tu za njega i dalje“, poručili su kratko nikšićki partizanovci i dodali da na njih može da računa kad mu bude potrebna pomoć.

Božidar je prije nekoliko godina od voljenog kluba dobio na poklon dres, koji i danas čuva, a na kome je ispisano njegovo ime.

Pažnju prema momku koji izdržava porodicu, nedavno je pokazla anonimna Tivćanka koja je uplatila 500 eura na račun koji je otvoren u tu svrhu.

Božidar zbog teške socijalne situacije, vanredno polaže razrede srednje škole.

Prošlog mjeseca završeno je renoviranje kuće, koju je organizovala Demokratska partija socijalista. Nedostaje namještaj, ali Nikčevići su prezadovoljni i onim što su dobili jer to je, kako su kazali, mnogo više nego što su očekivali. Božidar je nedavno na poklon dobio i pet ovaca. 

Tada je rekao: ”Kada imaš stoku ne možeš biti gladan”.

Priču o Božidaru Nikčeviću pokrenule su Vijesti krajem 2012. godine, nakon posjete petočlanoj porodici Nikčević u Kličevu.

Otac, koji je bio teško bolestan, nedugo potom je preminuo, a maloljetni Božidar je nastavio da zarađuje novac radeći fizičke poslove.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).