Tehnopolis: Okrugli sto na temu “Festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije“

e53032d289aad10b944264a3d68306d6
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.08.2017. u 12:45

Okrugli sto, koji će se realizovati u okviru 8. Bedem fest-a u na temu “Festivali kao promoteri gradova, festivali kao destinacije“, održaće se sjutra od 11-12h u multimedijalnoj sali IPC Tehnopolis.

Događaj organizuje NVO “Pro futuro”, organizator Bedem festa u sklopu projekta “#VisitBedem” koji je podržan od strane Opštine Nikšić, a u saradnji sa IPC Tehnopolis.

Manifestacioni turizam, prema riječima organizatora okruglog stola, pokazuje jako pozitivne efekte na destinacije u kojima se održavaju te je iz tog razloga, objašnjavaju, neophodno ukupnoj javnosti ukazati na pozitivne reperkusije i na zvaničnom nivou usaglasiti i zauzeti određene stavove i poslati poruku, kako bi se podigao stepen informisanosti o ovoj kategoriji turizma.

„Festivali kao promoteri gradova i kao destinacije su kategorije relativno novijeg datuma, koje je u našoj zemlji potrebno unapređivati kako bi, ne samo animirali ukupnu javnost, već i multiplicirali pozitivne efekte na kulturu, turizam i ukupnu ekonomiju Crne Gore. Tim povodom i organizujemo ovaj okrugli sto, kako bismo na jednom mjestu okupili predstavnike nadležnih ministarstava, lokalne uprave, lokalnih službi i predstavnike festivala“, navode oni dodajući da su teorijske rasprave o ovim pitanjima zaista neophodne ako imamo na umu da je u planu izrada strategije razvoja turizma u Nikšiću.

Učesnici/ce okruglog stola će biti predstavnici Ministarstva kulture i Ministarstva održivog razvoja i turizma, zatim Željka Radak Kukavičić, direktorica Nacionalne turističke organizacije, Sonja Nikčević, potpredsjednica Opštine Nikšić, Dragica Popović, direktorica Turističke organizacije Nikšić, Ratko Bataković, izvršni direktor IPC Tehnopolis, Petar Šundić, direktor Bedem fest, ispred Bunt rock festivala njegova urednica i osnivač, ali i urednica emisije BUNT, RTS Branka Glavonjić, Marko Pavlović ispred Southern Soul Festival, Predrag Zečević, direktor Lake fest-a, Dragan Bulajić, direktor i osnivač City Groove-a, Vladimir Maraš ispred NY Jazz Festival, Dario Kostić – Festival Omladina Subotica i Katarina Epštajn, urednica redakcije zabavne muzike Radio Beograd 1.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.