Telefon preči od himne

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 04.07.2023. u 18:12
Na društvenim mrežama pojavili su se video snimci na kojima se može vidjeti kako prilikom intoniranja državne himne dvije osobe u publici sjede, od kojih jedna telefonira.

Snimak je nastao sinoć u Nikšiću, na Sceni 213, prilikom obilježava 13 godina rada JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić.

Zakonom o javnom redu i miru predviđena je novčana kazna od 700 do 2.000 eura.

“Fizičko lice koje prilikom izvođenja državne himne, u slučajevima kada je izvođenje predviđeno važećim propisima, sjedenjem, zviždanjem, stvaranjem buke ili na drugi način ne oda počast himni kazniće se novčanom kaznom od 700 do 2.000 eura”, navodi se u članu 21 Zakona o javnom redu i miru.

Foto: screenshot/Zakon o javnom redu i miru

Snimak je nastao na istom događaju kada je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranja himne.

On je u izjavi Vijestima kazao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

“Namještao sam sat i kaiš sata i nikakve druge namjere u tom položaju nije bilo”, rekao je on “Vijestima”.

Događaju je prisustvovao i predsjednik države Jakov Milatović.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  1. Ovaj bradonjica nema telefon ali sjedi. Kolika je kazna njemu predvidjena ? Inace ta muska osoba koja sjedi , je ucenik onog popa Mijajla Backovica iz 63 padobranske . A ni taj pop ne ustaje na himnu. To im je neki fetiš , valjda . Samo je problem sto je kažnjiv .

  2. Bojim se da ništa kažnjivo nije u ovu državu raščerupanu ionako. A da śede-śede izreda, ili se podrugljivo smješkaju. pitam se ima li IĐE NA SVIJET je li ubilježeno da na himnu ma bilo čiju a ne sopstvene države ljudi se ovako ponašaju????

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je pronašla novčanik sa novcem i dokumentima, pa je odlučila preko našeg portala da raširi vijest kako bi što prije vratili novčanik vlasnici.
  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.