Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Terzić: Jedna osoba i dalje u životnoj opasnosti

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 20.09.2023. u 08:42
Direktor medicinskog centra KCCG Zoran Terzić kazao je u Jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" da pacijent iz jučerašnje nesreće na Obzovici koji je smješten na Odjeljenje intenzivne njege jutros stabilno ali i dalje u životnoj opasnosti. Njemu je, nažalost, amputirana noga.

"U KCCG primljeno je 10 pacijenata iz udesa. Pet je smješteno u Kliniku za ortopediju, dvoje u centru za plastičnu hirurgiju, jedna osoba na odjeljenje intenzivne njege i po jedna na klinici za neurohirurgiju i centar za grudnu hirurgiju", rekao je Terzić.

Kazao je da najteže povrede ima pacijent koji je na jedinici intenzivne njege, koji je imao veliku povrdu lijeve noge koja je završila amputacijom.

"Imao je povredu lijeve preponske regije, uz to je bio u teškom hemoradičnom šoku, tako da su sprovedene sve mjere reanimacije intenzivnog tretmana. Pacijent je jutros stabilniji, ali i dalje životno ugrožen", kazao je Terzić.

Pojasnio je da dominiraju povrede ruku, nogu, karlice, kičme, mekog tkiva...

U saobraćajnoj nesreći do koje došlo juče oko 12 časova na magistralnom putu Cetinje – Budva, u mjestu Obzovica poginule su dvije osobe. Riječ je o 19 godina staroj djevojci A.B. iz Podgorice, i državljaninu Velike Britanije A.N.D. (66). Povrijeđene su 23 osobe.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci