Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tim OŠ ”Olga Golović” drugi na državnom prvenstvu iz robotike

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 19.05.2024. u 07:49
Učenici Osnovne škole ''Olga Golović'' zauzeli su drugo mjesto na državnom takmičenju iz robotike na kojem je ove godine učestvovalo 55 ekipa.

Pod nazivom tima Lego Stars, Uroš Janjušević, Pavle Jokić i Ognjen Mijušković zabilježili su vrhunski plasman na takmičenju koje se održava u okviru Svjetske olimpijae robotike (World Robot Olimpiad) u organizaciji Mašinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG) i mađarskog Univerziteta EDUTUS, koje je održano u Sportsko-kulturnom centru UCG.

Prošireni sastav ekipa činili su Jana Nikčević, Ivo Martinović, Stefan Vučetić, Blažo Popović, Aleksa Vujović, Božica Jokić, Andrej Radulović, Viktor Vasiljević i David Grozdanić, a pratili su ih mentor Radoje Stanić i kotrener Snježana Bošković.

''Interesovanje škola i učenika za WRO državno takmičenje značajno raste, pa je ove godine učešće uzelo 55 ekipa 60% više u odnosu na prethodnu sezonu raspoređenih u četiri starosne grupe - početna, elementarna juniorska i seniorska’’, saopštili su iz škole povodom uspjeha.

Učešćem na državnom takmičenju timovi stiču pravo da se kvalifikuju za WRO međunarodne događaje koji se održavaju u Mađarskoj (avgust), Italiji (septembar) i Turskoj (novembar).

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektroprivreda Crne Gore i Opština Nikšić će u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 19 časova, na platou ispred Doma revolucije, otvoriti izložbu i organizovati uručenje nagrada za pet nagrađenih radova koji su učestvovali na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stambeno- poslovnog kompleksa “Sunčani grad”.
  U Crnoj Gori danas se očekuju visoke temperature i pojačana frekvencija vozila na važnim putevima, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG) i savjetovali opreznu vožnju prilagođenu vremenskim i saobraćajnim uslovima.