Tim psihologa razgovaraće sa spasiocima nakon povratka iz Turske

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 13.02.2023. u 09:28
Narednih dana biće formiran tim stručnjaka koji će raditi sa spasiocima koji su se vratili iz Turske gdje su pomagali u spašavanju žrtava razornog zemljotresa. Cilj je da im se pruži pomoć da se izbore sa posljedicama koje su na njih ostavile katastrofalne scene sa kojima su se suočili, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” vođa Spasilačkog tima Milan Radović.

Radović je kazao da situacije sa kojim su se suočili nijesu uobičajene, čak ni za spasioce.

“Oni su dali sve od sebe, možda i više. Ono što su vidjeli tamo sigurno su potisnuli i mi ćemo narednih dana pokušati da formiramo stručni tim koji će se baviti samim spasiocima kako bismo smanjili psihičke posljedice koje ostavlja jedna ovakva katastrofa”, kazao je Radović.

Kaže da će se domovi nadoknaditi, ali ljudski životi su nenadoknadivi.

“Već tri dana radi teška mehanizacija koja otkopava, i uglavnom vade samo preminule”, kazao je on.

Kazao je da su spasioci već jutros u smjeni i rade uobičajenim tempom.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
  Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.