Tradicionalno osvajanje Budoša 23. aprila

budos1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.04.2016. u 11:45

Izviđački odred “Dragan Gigo Cerović” i PSD “Javorak” organizovaće 23. aprila planinarsku turu ‘’Budoš’’, saopšteno je iz ovih organizacija.

Peku Vukadinoviću, članu izviđačkog odreda “Dragan Gigo Cerović”, to će biti treći put da se penje na najviši vrh ovog brda.

‘’Cilj ove aktivnosti je da okupi što više mladih ljudi, da svoje slobodno vrijeme provedu na zdrav način, a najbolje mjesto za rekreaciju i pozitivne misli, svakako je priroda. Posle ne baš teške zime, aprilskih školskih i studenskih obaveza, ovo će biti dobar odušak za Nikšićane, tako da ih pozivamo da se priključe pohodu’’, rekao je Vukadinović.

Ovu aktivnost na samom početku proljeća treću godinu zaredom zajedno organizuju Odred Dragan Gigo Cerović i PSD ”Javorak”.

Dugogodišnji član PSD ”Javorak” Krsto Drobnjak najavio je da će njihovi članovi biti vodiči ekspedicije koja će osvojiti Budoš.

“Vrh Budoša je visok 1217 metara nadmorske visine, poprilično je izazovan i nimalo naivan za osvajanje, pogotovo što se na maloj dužini savladava velika visinska razlika u odnosu na Nikšić (660m NV). Pogled sa ovog vrha pruža se na gotovo čitavo nikšićko polje i predstavlja poseban doživljaj, za sve one ljude kojima je ovo jedan od prvih uspona”, istakao je on.

Kako se navodi u saopštenju, okupljanje je zakazano kod Dvorca kralja Nikole 23. aprila u 9 časova, a organizatori apeluju na sve učesnike da obavezno sa sobom ponesu udobne duboke cipele, dovoljnu količinu vode, prigodnu odjeću i, kako su naveli, vedar duh i spremne noge.

Sve informacije o ovoj planinarskoj turi, mogu se dobiti na zvaničnim facebook stranicama pomenutih organizacija, a u slučaju loših vremenskih prilika pohod na vrh Budoša će biti odložen za neki drugi datum.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.