Trg slobode odisao dobrim duhom

page_trg
  • Autor onogost.me
  • 18.09.2015. u 17:10

Na Trgu slobode, u čast 18. septembra, Dana opštine, upriličena je i ove godine manifestacija pod nazivom “Dobri duh Nikšića“. Veliki broj naših sugrađana se okupio da isprati bogat program, za koji su najzaslužniji bili lokalna uprava i JU “Zahumlje“.

Sami početak programa je bio namijenjen najmlađima, kada je organizovan fudbalski turnir za “petliće“. Poslije fudbalera na red su došli mladi umjetnici. Svoje umijeće i kreativnost imali su priliku da pokažu, pred znatiželjnim građanima, članovi umjetničke radionice “Ars“, koje vodi naš poznati slikar Jovan Karadžić Kadžo. Da ova manifestacija nastavi u dobrom duhu, pobrinula su se kulturno umjetnička društva i plesnii klubovi koji su izveli svečani defile od hotela, a ovaj prelijepi dan upotpunili svojim koncertom. Na drugom dijelu trga, imali smo priliku da uživamo, u ponudi naših sugrađana, koji su svoje proizvode  izložili na improvizovanim štandovima.  Poljoprivredni proizvodi, zatim proizvodi od domaće radinosti, odjevni predmeti i antikviteti su  privlačili i slučajne prolaznike.  Nikšićani su očito bili oduševljeni u ponudi svojih sugrađana, koja ih je podsjećala na neka ljepša vremena i na tradicionalne vrijednosti koje bi trebalo više da baštinimo. Kompletna manifestacija je dokaz da i najmlađi i najstariji naši sugrađani njeguju dobri duh Nikšića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.