Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Trodnevna avantura kroz Nikšić, Cetinje i Bar

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 18.06.2024. u 08:21
Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.

Ratko Perošević, iz Organizacionog odbora, kazao je da će prvog dana učesnici, koji 5. jula kreću u devet sati iz Nikšića, preko Grebica, Zle gore, gdje se nalazi težak i zahtjevan, ali ne i nebezbjedan makadam, te Broćanca, Bijelih poljana, Njeguša, stići do vrha Štirovnik, Ivanovih korita i Cetinja.

"Prvog dana će učesnici imati priliku i da se voze žičarom, kao i da sa vrha Štirovnik uživaju u predivnom pogledu. Drugog dana će učesnici preći stazu koja će obuhvatiti Riječku nahiju, vrh Vrsuta, gdje je savršen pogled, Tuđemil, zaleđe starog Bara, preko Virpazara, Rijeke Crnojevića i nazad do Cetinja“, kazao je Perošević.

Prva dva dana učesnici voze po knjizi puta, dok je treći dan planiran za poligonsku vožnju, tzv. ispit spretnosti, dio koji je najatraktivniji i najizazovniji za učesnike.

Željko Labudović iz Organizacionog odbora kazao je da se njihova manfestacija razlikuje od sličnih koje se organizuju po regionu, jer pored sportskog dijela, imaju i dio koji se odnosi na turističku promociju Crne Gore.

Kako je kazao, ove godine će malo veći akcenat staviti na taj turistički dio, te da i dalje imaju djelove Crne Gore koji su neistraženi i ljude koji su zainteresovani da učestvuju u ovoj sportsko-turističkoj manifestaciji.

„Naš točak se i dalje okreće“, poručio je Labudović.

Cijena kotizacije je 180 eura po učesniku.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.
  Vučje bilježi dobru posjećenost kako domaćih tako i posjetioca iz inostranstva. I pored brojih izazova, koji otežavaju poslovanje prije svega loša putna infrastruktura, u Turističkom centru trude se da obogate ponudu i zadrže goste.
  Prvi dio priprema Juventusa je odrađen, drugi će odraditi u Njemačkoj, a među 26 putnika našao se i crnogorski biser Vasilije Adžić.