U 63 slučaja porodičnog nasilja izrečeno 29 godina kazne zatvora

rtcg.me
 • Autor onogost.me
 • 21.02.2023. u 13:42
Za nasilje u porodici za posljednje dvije godine izrečeno je skoro 29 godina kazne zatvora pred Osnovnim sudom u Podgorici.

“Zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici pred ovim sudom u 2021 – oj i 2022 – oj godini formirano je ukupno 154 predmeta, riješeno 118 predmeta a 36 predmeta ostalo u radu na kraju 2022. godine. Izrečeno skoro 29 godina kazne zatvora u 63 predmeta”, saopšteno je iz Osnovnog suda.

Kako kažu, u posljednje dvije godine pred ovim sudom do kraja 2022.godine, formirano je ukupno 154 predmeta, zbog krivičnog djela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici, od čega je riješeno 118 predmeta, dok je 36 predmeta preneseno u 2023.godinu.

“U 63 predmeta donijeta je presuda kojom su okrivljeni osuđeni kaznom zatvora na ukupno 28 godina i 10 mjeseci, u 41 predmet izrečena je uslovna osuda, u pet predmeta kazna rada u javnom interesu, u tri predmeta donijeto je rješenje kojim je izrečena mjera bezbjednosti obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, dok je u 3 predmeta odbijen optužni predlog, odnosno u 3 predmeta je donijeta oslobađajuća presuda”, navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Dodaju da je u 28 presuda, osim krivične sankcije, izrečena i mjera bezbjednosti zabrane približavanja dok je u 12 predmeta izrečena mjera bezbjednosti liječenja alkoholičara ili narkomana.

“Od navedenog broja završenih predmeta u izvještajnom periodu 20 predmeta nije pravosnažno na kraju 2022.godine”, zaključeno je u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.