U DEMOS-u tvrde da su namještena radna mjesta u Parking servisu, uprava sve demantuje

prijava
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2016. u 08:57

Članica DEMOS-a, Anica Đurović,  koja je po Lex specialis-u delegirana da kontroliše rad Parking  servisa u loklanoj upravi, podnijela je prijavu Upravi za inspekcijske poslove zbog sumnje da su u tom društvu u proteklom periodu kandidati zapošljavani bez prethodno raspisanog konkursa. 

Kako navodi Đurović u prijavi, u Parking servisu Nikšić, koje je registrovano kao doo, zaposleno je 14 ljudi od kojih je, kako tvrdi, nakon uvida u dokumentaciju, jasno da je samo direktor, Mirko Perović, zaposlen u skladu sa zakonom o radu, odnosno da je za njegovo mjesto raspisan oglas.

„Od toga 12 radnika je zaposleno po ugovoru o privremenom i povremenom poslovanju, jedan radnik zasad nema nikakakv ugovor, jer se vodi kao radnik drugog preduzeća, a iz razgovora sa direktorom društva, Mirkom Perovićem, obrazloženo mi je da pomenuti radnik- ca, angažovan zbog potreba poslovanja ovog društva“, navodi Đurović i dodaje kako sumnja da se iz svega krije predizborni trik i još jedno, kako zaključuje, partijsko zapošljavanje.

„Radnici su počeli sa radom bez javnog oglašavanja. Ovim se stiče utisak da je zaposlenima u preduzeću namješteno radno mjesto, jer nijesu borani na osnovu konkursa, a ugovori su im na mjesec ili dva“, navodi ona dodajući da je tokom perioda kontrole imala korektnu saradnju sa Perovićem bez ikakvih opstrukcija u njenom radu.

Perović: Pokušaj sticanja sitnih političkih poena

Iz Parking serviisa portalu Onogošt kratko su odgovorili na ove optužbe navodeći da je jasno da se iza svega krije politička manipulacija.

„ Zapošljavanje u Parking servisu Nikšić, DOO Nikšić, je urađeno u skladu sa zakonskom regulativom koja reguliše ovu oblast. „Parking servis“neće komentarisati bilo kakve optužbe političke prirode, pogotovo ne one koje ne služe dobru Parking servisa, a ni građanima Nikšića, već predstavljaju samo pokušaj sticanja sitnih političkih poena“, zaključuje Perović. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.