U fabrici Javorak počelo spaljivanje zaplijenjenih cigareta

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2022. u 16:10
Uprava prihoda i carina (UPC) u krugu fabrike "Javorak MB" u Nikšiću počela je spaljivanje 1.000 paketa cigareta koje su bile skladištene u magacinu "Montenegrobonus" u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Uništavanje će, prema dostupnim informacijama, trajati 10 do 15 sati.

Spaljivanju zaplijenjenih cigareta, čija je ulična tržišna vrijednost oko milion eura, prisustvovali su direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, premijer Dritan Abazović, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

“Šverc cigareta kao jedan od najunosnijih biznisa bio je ogroman u prethodnim decenijama i generator je mnogih problema koje je ova zemlja imala u prethodnom periodu i koje ova zemlja ima i trenutno. Uz šverc narkotika, odnosno kokaina, predstavlja okosnicu oko kojeg se okuplja organizovani kriminal, prteko kojeg se finansiraju određene strukture, vjerovatno i političke i zbog čega je i nastala panika vezano za rad ove Vlade”, rekao je Abazović.

Kako je podsjetio, i u maju je zaplijenjena velika količina švercovanih cigareta.

“Svaka paklica koja završi u vatri znači veliki udarac na organizovani kriminal jer oni u tom trenutku shvataju da tu robu trajno gube. Sve dok je ona negdje uskaldište i u procesu je prije čina uništenja postoji ta nada da možda može da se ukrade, preuzme ili da se vrati. Šaljemo jasnu poruku da kada je riječ o švercu cigareta, mi bi voljeli da sav završi u peći, a da ljudi koji su ga sprovodili ili namjeravaju da ga sprovode možda i u budućnosti završe tamo gdje im je i mjesto”, poručio je Abazović.

Kako je ranije saopšteno iz Uprave prihoda i carina, uništenje se sprovodi u cilju okončanja postupka “po Zahtjevu privrednog društva od 22.2.2022. godine i Zahtjevu istog privrednog subjekta od 7.4.2022. godine”.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

2

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.
Gezim iz nikšićkog naselja Budo Tomović od 1995. godine bavi se sakupljanjem limenki i lima. Ovaj nimalo lak posao njemu je jedini izvor egzistencije od kojeg prehranjuje porodicu. Koliko je težak i u kakvim uslovima se radi zna samo Gezim i ostali Romi – sakupljači sekundarnih sirovina koji nekad provode po mjesec dana da zarade svega 50 eura.