U naselju Trudbenik izgorjela baraka u kojoj su živjeli majka i četvoro djece

img_21032022_112225_800_x_500_pixel
vijesti.me
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2022. u 10:22

U nikšićkom naselju Trudbenik izgorjela je baraka u kojoj je živjela Tanja Nebrigić i njeno četvoro djece.

“Sin je otišao na kontrolu kod ljekara, sa njim je pošla i kćerka, drugi sin u školu, a samo je jedan sin bio kući i spavao. Komšija je vidio požar i utrčao je u baraku i probudio sina. Ja sam bila u tom trenutku kod jednog starog komšije da mu pomognem”, kazala je Tanja sva u suzama.

Kako je rekla i ovako nijesu mnogo imali, a sada su im i sve uspomene uništene.

“Da makar spasih slike…Godinama molimo da nam neko pomogne, ali ništa…Sad kako hoće”, kazala je Tanja koja ne zna gdje će večeras prenoćiti sa djecom, od kojih su dvoje bolesni.

Vatra je zahvatila i drugu baraku gdje živi Milica Bigović i dio nje je izgorio.

Vatrogasac Obrad Mićunović kazao je da je odmah po dojavi stiglo 15 vatrogasaca sa troje vozila, da su odmah izvršili evakuaciju stanara.

“Požar je već bio u razbuktaloj fazi. Nažalost, ova baraka je izgorela. Vatra je zahvatila i drugu baraku. Gasili smo pod naponom, jer struja nije bila isključena, ali navikli smo na opasnost. Gašenje požara je otežavao jak vjetar”, kazao je Mićunović.

Nebrigići su živjeli u izuzetno lošim uslovima i godinama su bezuspješno tražili od prethodne lokalne uprave da im obezbijede makar jednu prostoriju.

Žive od materijalnog obezbjeđenja i invalidnine koju prima Tanjin sin.

U Trudbeniku je sedam baraka gdje živi osam porodica u lošim uslovima. Svi su teškog materijalnog stanja.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Vlasnici nepropisno parikranih automobila u Nikšiću dosad su ovaj prekršaj plaćali isključivo kroz prekršajni nalog, kaznom u visini od 60 eura, ali nije bilo (ne) popularnog "pauka" da ukloni vozilo, za razliku od drugih opština gdje je praksa da se pored kazne vlasniku ispostavi i račun za prevoz, skaldištenje i čuvanje automobila.
Pronađene su ukradene cigarete, objavio je sinoć premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović. On je to kazao nakon saopštenja Specijalnog tužilaštva da se sumnja kako su pojedini službenici Uprave prihoda i carina odvezli kamion pun cigareta koje su bile namijenjene za uništavanje u Nikšiću. Vrijednost ukradenih cigareta je oko milion eura.

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.