Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U nedjelju Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, Alfa Centar organizuje performans „USPORI!“

12208811_1218019478225237_7778632873340429202_n
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2015. u 15:29

Performansom pod nazivom „USPORI!“ ALFA Centar po četvrti put u Crnoj Gori obilježava 15. novembar, Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Performans će biti realizovan  na raskrsnici Niksić-Podgorica-Cetinje, od 11h do 14h.

Ovaj datum je ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija 26. oktobra 2005. godine kada je usvojena rezolucija kojom pozivaju na obilježavanje treće nedelje u novembru kao Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

 

 

Na performansu će govoriti predstavnik MUP-a, Darko Đukić, komandir stanice policije za bezbjednost saobraćaja iz Podgorice, Drago Pavićević, student kojem su majka i baka stradele u saobracajnoj nesreci 2001. Godine, Dragutin Đeković, član savjetodavnog odbora Istočne Alijanse za održivi saobraćaj i  Menadžer Glavnog grada, Dr. Vladimir Dobričanin, Medicinski direktor kliničkog centra Crne Gore i Nada Radović, koordinator programa bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.