U nedjelju Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, Alfa Centar organizuje performans „USPORI!“

12208811_1218019478225237_7778632873340429202_n
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2015. u 15:29

Performansom pod nazivom „USPORI!“ ALFA Centar po četvrti put u Crnoj Gori obilježava 15. novembar, Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Performans će biti realizovan  na raskrsnici Niksić-Podgorica-Cetinje, od 11h do 14h.

Ovaj datum je ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija 26. oktobra 2005. godine kada je usvojena rezolucija kojom pozivaju na obilježavanje treće nedelje u novembru kao Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

 

 

Na performansu će govoriti predstavnik MUP-a, Darko Đukić, komandir stanice policije za bezbjednost saobraćaja iz Podgorice, Drago Pavićević, student kojem su majka i baka stradele u saobracajnoj nesreci 2001. Godine, Dragutin Đeković, član savjetodavnog odbora Istočne Alijanse za održivi saobraćaj i  Menadžer Glavnog grada, Dr. Vladimir Dobričanin, Medicinski direktor kliničkog centra Crne Gore i Nada Radović, koordinator programa bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U saobraćajnoj nezgodi dva automobila u Mokroj Njivi, u Nikšiću teže tjelesne povrede zadobila je jedna osoba, dok su tri lakše povrijeđene, saopšteno je iz nikšićke Opšte bolnice.
Povodom najave Sindikata izabranih doktora Crne Gore da će protestovati zbog toga što su se Ministarstvo zdravlja i Vlada oglušili o njihove zahtjeve i nijesu se odazvali pozivu na sastanak, iz Ministarstva zdravlja su nam saopštili da pomenuti Sindikat nije reprezentativan, niti je od strane poslodavca kao takav predložen, te se nijesu stekli uslovi za održavanje sastanka.