U nedjelju Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća, Alfa Centar organizuje performans „USPORI!“

12208811_1218019478225237_7778632873340429202_n
Alfa Centar
  • Autor onogost.me
  • 12.11.2015. u 15:29

Performansom pod nazivom „USPORI!“ ALFA Centar po četvrti put u Crnoj Gori obilježava 15. novembar, Međunarodni dan sjećanja na žrtve saobraćajnih nesreća.

Performans će biti realizovan  na raskrsnici Niksić-Podgorica-Cetinje, od 11h do 14h.

Ovaj datum je ustanovljen od strane Ujedinjenih nacija 26. oktobra 2005. godine kada je usvojena rezolucija kojom pozivaju na obilježavanje treće nedelje u novembru kao Svjetskog dana sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.

 

 

Na performansu će govoriti predstavnik MUP-a, Darko Đukić, komandir stanice policije za bezbjednost saobraćaja iz Podgorice, Drago Pavićević, student kojem su majka i baka stradele u saobracajnoj nesreci 2001. Godine, Dragutin Đeković, član savjetodavnog odbora Istočne Alijanse za održivi saobraćaj i  Menadžer Glavnog grada, Dr. Vladimir Dobričanin, Medicinski direktor kliničkog centra Crne Gore i Nada Radović, koordinator programa bezbjednost saobraćaja u ALFA Centru

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.