U Nikšiću oduzete cigarete i duvan vrijedni skoro 8.000 eura

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 12.07.2023. u 14:51
Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ - Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su juče u saradnji sa službenicima Uprave prihoda i carina sproveli lokalnu akciju u cilju suzbijanja pojavnih oblika sive ekonomije, kojom prilikom su izvršili kontrolu i pregled 11 objekata na teritoriji Nikšića po kom osnovu su podnijeli krivične prijave protiv četiri lica i prekršajnu prijavu protiv jednog lica.

Oduzeto je ukupno 47,5 kilograma duvana, 1.051 paklica cigareta raznih brendova, 1.240 komada ručno pravljenih cigareta, ukupne vrijednosti oko 7.750 eura.

“Sa preduzetim aktivnostima upoznat je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji se izjasnio da se u radnjama V.D., M.G., L.M. i S.Č. stiču elementi krivičnog djela nedozvoljena trgovina i protiv njih su podnijete krivične prijave u redovnom postupku”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako dodaju, zajedničke aktivnosti službenika Uprave policije i službenika Uprave prihoda i carina u koordinaciji sa nadležnim tužilaštvom su jedan od primjera sistemskog pristupa-sinhronizovanog djelovanja odnosno mehanizma u borbi protiv kriminala koje nastavljaju kontinuitet u cilju suzbijanja sive ekonomije, nedozvoljene trgovine i svakog drugog nezakonitog djelovanja.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Angelina Albijanic

   Sramno, ne ide vam to na čast već na bruku za celokupno društvo, država radi sa cigaretama, uz pratnju policiskih inspektora dovoze se šleperi u tuzi odakle idu dalje a vi to kao neznate pa šaljete inspekciju u male trgovinske centre, oduzimati cigarete sa izgovorom o da će biti spaljene, kao da je narod lud pa nije gledao kako dok Dritan spaljuje par paketa a onda odlazi i svi ste hepi, spriječiti ste kriminal no gle čuda posle par sati na stotine paketa se bukvalno na ulici nudi i narodu i vlasnicima malih objekata. Nekom magijom preživeli spaljivanje….. 😁😁😁. Lud, zbunjen, normalnoga ni u pleću.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci