Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U Nikšiću organizovan Memorijal „Dragan Šakotić 2023“

Pobjeda
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2023. u 15:15
Lovačka organizacija „Dr Zoran Kesler“ u saradnji s Lovačkim savezom Crne Gore na strelištu Kunovo, kod Nikšića, organizovala je Memorijal „Dragan Šakotić 2023“.

Okupilo je ovo takmičenje lovce iz brojnih crnogorskih gradova, takmičili su se u gađanju u nepokretnu metu divljeg vepra na udaljenosti od 100 i 200 metara ležeći i pucajući iz lovačkog karabina, ali i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin s mehaničkim nišanom.

Takmičare su pozdravili predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i čelnik nikšićke organizacije Milan Vujović.

Prvo mjesto u gađanju stojeći sa stotinu metara osvojio je Branko Peković, Drugi je bio Vuk Mićunović, a treći Svetozar Rončević, a u konkurenici veterana najbolji je bio Momčilo Marković, dok je drugo mjesto zauzeo Radoš Džaković (svi iz Nikšića).

U konkurenciji sa optičkim nišanom 100+200 metara (kategorija 1) prvi je bio Aleksandar Džogaz iz Pljevalja, drugi Boris Dragović iz Podgorice, a treći Nikola Marković sa Cetinja. Na istoj udaljenosti, ali u konkurenciji 2, prvo mjesto osvojio je Nikola Čanović iz Nikšića, drugo Blažo Grgurević iz Kotora, a treće Željko Braković (LD Orjen). U veteranskoj konkurenciji njabolji je bio Momčilo Marković iz Nikšića, a drugoplasirani Milan Šundić, takođe Nikšićanin.

Na 300 metara, takođe s optičkim nišanom, prvo mjesto osvojio je Cetinjanin Nikola Marković, drugi je bio Budvanin Duško Crevar, a treće Zoran Mićunović iz Nikšića. U kategoriji 300 metara sa optikom-varmint, najbolji je bio Pljevljak Aleksandar Džogaz, drugoplasirani Zoran Mićunović iz Nikšića , a treći Boris Dragović iz Podgorice.

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je juče predmet povodom nedavne izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, da će “s onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima” - saznaju nezvanično “Vijesti”.
  Od premijera Milojka Spajića i predstavnika više partija brojne reakcije na govor predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. On je, kako prenose mediji, prilikom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu, kazao da će sa onima koji neće da budu kao braća, nego da liče na Turke, postupati kao prema Turcima.