U Nikšiću organizovan Memorijal „Dragan Šakotić 2023“

Pobjeda
 • Autor onogost.me
 • 24.09.2023. u 15:15
Lovačka organizacija „Dr Zoran Kesler“ u saradnji s Lovačkim savezom Crne Gore na strelištu Kunovo, kod Nikšića, organizovala je Memorijal „Dragan Šakotić 2023“.

Okupilo je ovo takmičenje lovce iz brojnih crnogorskih gradova, takmičili su se u gađanju u nepokretnu metu divljeg vepra na udaljenosti od 100 i 200 metara ležeći i pucajući iz lovačkog karabina, ali i na 100 metara stojeći u disciplini lovački karabin s mehaničkim nišanom.

Takmičare su pozdravili predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković i čelnik nikšićke organizacije Milan Vujović.

Prvo mjesto u gađanju stojeći sa stotinu metara osvojio je Branko Peković, Drugi je bio Vuk Mićunović, a treći Svetozar Rončević, a u konkurenici veterana najbolji je bio Momčilo Marković, dok je drugo mjesto zauzeo Radoš Džaković (svi iz Nikšića).

U konkurenciji sa optičkim nišanom 100+200 metara (kategorija 1) prvi je bio Aleksandar Džogaz iz Pljevalja, drugi Boris Dragović iz Podgorice, a treći Nikola Marković sa Cetinja. Na istoj udaljenosti, ali u konkurenciji 2, prvo mjesto osvojio je Nikola Čanović iz Nikšića, drugo Blažo Grgurević iz Kotora, a treće Željko Braković (LD Orjen). U veteranskoj konkurenciji njabolji je bio Momčilo Marković iz Nikšića, a drugoplasirani Milan Šundić, takođe Nikšićanin.

Na 300 metara, takođe s optičkim nišanom, prvo mjesto osvojio je Cetinjanin Nikola Marković, drugi je bio Budvanin Duško Crevar, a treće Zoran Mićunović iz Nikšića. U kategoriji 300 metara sa optikom-varmint, najbolji je bio Pljevljak Aleksandar Džogaz, drugoplasirani Zoran Mićunović iz Nikšića , a treći Boris Dragović iz Podgorice.

Izvor: Pobjeda

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".
  U Crnoj Gori jutros se u nižim predjelima saobraća po pretežno suvim putevima, a na prevojima i u višim predjelima moguća je pojava poledice, saopštili su iz Auto moto saveza (AMSCG).